Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Jean-Claude Juncker: Pledam în 2014 că România trebuie să facă parte din Schengen. Rămân fidel acestei promisiuni

Jean-Claude Juncker: Pledam în 2014 că România trebuie să facă parte din Schengen. Rămân fidel acestei promisiuni

Jean-Claude Juncker: Pledam în 2014 că România trebuie să facă parte din Schengen. Rămân fidel acestei promisiuni
10 Ian 2019   •   21:47

Preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, a declarat joi, la Ateneul Român, că rămâne fidel credinţei sale că România trebuie să facă parte din spaţiul Schengen. 

"Pledam în 2014 că România trebuie să facă parte din Schengen. Rămân fidel acestei promisiuni", a spus înaltul oficial european. 

El a vorbit de "drumul dificil şi deseori exigent" al ţării noastre şi a apreciat faptul că România şi-a păstrat cultura şi în perioada comunistă. 

Juncker a vorbit, de asemenea, despre provocările ce privesc statul de drept. "Uniunea Europeană este formată din compromisuri, dar când vorbim de statul de drept şi de lupta anticorupţie, nu există niciun compromis posibil", a punctat el. 

Totodată, preşedintele Comisiei Europene a mărturisit că se bazează pe "energia şi unitatea naţiunii române" în ceea ce priveşte preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.

×
Parteneri
Cod galben de vreme rea pentru jumătate de țară
x close