Antena 3 CNN Externe Universitatea în care studenții sunt învățați să facă un lucru incredibil. „Aduce şi o gamă largă de beneficii sociale”

Universitatea în care studenții sunt învățați să facă un lucru incredibil. „Aduce şi o gamă largă de beneficii sociale”

Universitatea în care studenții sunt învățați să facă un lucru incredibil. „Aduce şi o gamă largă de beneficii sociale”
12 Ian 2019   •   18:09

Studenții de la Universitatea East Anglia din Norwich, Marea Britanie, au primit o oferă cel puțin interesantă: să plimbe câinii în timpul sesiunilor pentru a preveni stresul. 

Cu un buget de circa 12.000 de lire pentru îmbunătăţirea stării studenţilor prin intermediul activităţilor fizice, universitatea a decis ca o parte din această sumă să fie destinată terapiei cu câini. Astfel, tinerii vor avea posibilitatea de a merge la plimbare însoţiţi de câini pe plaja Cromer sau în pădurea Thetford.

Nu doar studenții pot împrumuta câinii, ci și cadre didactice din cadrul universităţii. De asemenea, animalele ar putea fi luate cu titlu de împrumut de la un centru de zi local.

„Studiile noastre au demonstrat că plimbarea câinilor îi ajută pe oameni să îşi menţină nivelurile de activitate fizică. De asemenea, se ştie că aduce şi o gamă largă de beneficii sociale şi pentru sănătatea mintală”, a declarat profesor Andy Jones de la Facultatea de Medicină din Norwich.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Universitate studenti caini
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close