Antena 3 CNN Politică Orban: "Privim extrem de îngrijoraţi cum e gestionat Ministerul Sănătăţii. Premierul poate să schimbe un ministru"

Orban: "Privim extrem de îngrijoraţi cum e gestionat Ministerul Sănătăţii. Premierul poate să schimbe un ministru"

Ludovic Orban susține că le-a transmis colegilor de la USR-PLUS că răspunderea politică pentru menținerea în funcție a ministrului Sănătății aparține partidului care ăl susține. Mai mult decât atât, liderul PNL a spus că liberalii susțin dreptul premierului de revoca un ministru.

Orban: "Privim extrem de îngrijoraţi cum e gestionat Ministerul Sănătăţii. Premierul poate să schimbe un ministru"
Sursa foto: Hepta
de Maria Zărnescu    |    12 Apr 2021   •   15:11

Totodată, Orban susține că Partidul Național Liberal este îngrijorat de modul în care este gestionat Ministerul Sănătății și crede că fiecare formațiune din coaliție ar trebui să aibă propriul mod de evaluare al miniștrilor.

"În ceea ce privește chestiunea legată de domnul ministru Voiculescu le-am spus clar colegilor din USR-PLUS că răspunderea politică pentru menținerea în funcție a acestuia aparţine partidului care îl susține.

În ceea ce ne privește privim extrem de îngrijorați la modul în care e gestionat Ministerul Sănătăţii, unul din cele mai încercate ministere sub aspectul celui de-al treilea val al pandemiei. Exigența noastră faţă de modul în care e condus Ministerul Sănătăţii este maximă.

Noi susţinem foarte clar dreptul premierului ca atunci când consideră că un ministru afectează buna funcţionare a Guvernului şi generează situaţii care pot pune în pericol buna funcţionare a guvernului premierul are dreptul constituţional de a propune schimbarea ministrului respectiv.

Cred că fiecare formaţiune din coaliţie trebuie să aibă propria evaluarea a miniştrilor din Guvern şi atunci când acela nu îşi face treaba nu să propună schimbarea", a declarat luni, Ludovic Orban.

Orban, despre schimbarea lui Vlad Voiculescu: "E nevoie de o abordare obiectivă şi exigentă"

Fostul premier a fost întrebat dacă Vlad Voiculescu ar trebui să fie schimbat din funcție, iar atunci a precizat:

"Orice ministru care nu girează cu profesionalism şi cu rezultate un minister cu siguranţă poate să afecteze percepţia coaliţiei. Ca atare, e nevoie de o abordare obiectivă şi exigentă a prestaţiei miniştrilor în funcţie", a declarat președintele Camerei Deputaților.

O schimbare în cazul lui Raed Arafat

În cursul zilei de luni, liderul PNL a fost întrebat și dacă se pune problema schimbării lui Raed Arafat:

"Trebuie făcută o evaluare a activităţii a fiecărui demnitar, indiferent că este ministru, secretar de stat sau dacă deţine o altă funcţie de demnitate", a precizat Ludovic Orban.
 

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban Ministerul Sănătății
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close