Antena 3 CNN Politică Ministrul Justiției nu renunță la ideea desființării SIIJ. Predoiu: Secția Specială a fost compromisă

Ministrul Justiției nu renunță la ideea desființării SIIJ. Predoiu: Secția Specială a fost compromisă

Ministrul Justiţiei nu renunţă la ideea desfinţării Secţiei Speciale şi chiar lanseaza un atac dur.  Cătălin Predoiu acuză că secţia ar fi reuşit să se compromită prin anchetele efectuate de procurori împotriva unor magistrati şi chiar diplomaţi. Mai mult, Predoiu susţine că statutul procurorului-şef al Sectiei este neclar şi că blochează activitateai.

Ministrul Justiției nu renunță la ideea desființării SIIJ. Predoiu: Secția Specială a fost compromisă
09 Dec 2019   •   08:36

Ministrul Justiţiei nu renunţă la ideea desfinţării Secţiei Speciale şi chiar lanseaza un atac dur. 

Cătălin Predoiu acuză că secţia ar fi reuşit să se compromită prin anchetele efectuate de procurori împotriva unor magistrati şi chiar diplomaţi. Mai mult, Predoiu susţine că statutul procurorului-şef al Sectiei este neclar şi că blochează activitateai.

”Această secţie a fost compromisă prin însuşi actul de înfiinţare. Textele de lege care o organizează au fost compromise din start, i-au stabilit o competenţă care, practic, paralizează activitatea ei. Nu funcţionează cu o astfel de competenţă alocată strict magistraţilor în care să se investigheze orice faptă comisă de magistraţi - corupţie sau necorupţie - de această secţie cu 15 procurori. Nu mai spun portiţa care s-a deschis şi prin care acum se pot tergiversa o serie de cauze prin simple plângeri împotriva magistraţilor, cauze care sunt în diverse locuri din ţară unde secţia nu poate să ajungă”, spune Predoiu.

×
Parteneri
Record de viteză pe un drum naţional din România
x close