Antena 3 CNN Politică PSD depune moțiune împotriva lui Claudiu Năsui. Reacţia ministrului Economiei

PSD depune moțiune împotriva lui Claudiu Năsui. Reacţia ministrului Economiei

PSD va depune în Parlament moțiunea simplă împotriva ministrului Economiei, Claudiu Năsui, a anunțat, luni, prim-vicepreședintele social-democraţilor, Sorin Grindeanu. 

PSD depune moțiune împotriva lui Claudiu Năsui. Reacţia ministrului Economiei
Sursa foto: Agerpres
de Milena Niță    |    22 Feb 2021   •   15:06

Motivul moţiunii îl reprezintă "bătaia de joc la adresa antreprenorului român", explică Grindeanu, fost premier al României.

"Am decis să depunem moțiune simplă împotriva ministrului Economiei, Claudiu Năsui, pentru ceea ce a văzut o țară întreagă - bătaia de joc la adresa antreprenorului român", a afirmat Sorin Grindeanu.

Motivul moţiunii: "bătaia de joc la adresa antreprenorului român"

Moțiunea va fi inițiată după dezbaterile pe marginea bugetului de stat.

"În loc să-i ajute, el nu face acum decât să blocheze un program de finanțare de 500.000 de euro", conchide Grindeanu.

Intenția moţiunii a fost anunțată încă de joi, de președintele PSD, Marcel Ciolacu, care a declarat că "există suspiciuni clare de măsluire" în privința Măsurii 3 pentru granturi de investiţii.

În replică, ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a reacționat și a spus că nu este nicio problemă că a avut cont pe platforma de granturi acordate IMM-urilor.

Acesta este al doilea ministru din Guvernul Cîţu vizat de moţiune, după ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

De unde a pornit scandalul

Este vorba depre un program cu o finanţare totală în valoare de peste 550 de milioane de euro, bani nerambursabili care ar fi trebuit acordaţi firmelor afectate de pandemie.

Este un întreg scandal pe acest subiect, după ce ministrul Economiei a avut un cont personal de administrator pe această platformă, prin care micii investitori puteau obţine granturi nerambursabile. 

El a spus recent, la Antena 3, că a folosit o singură dată acest cont de administrator pe platformă, şi asta doar pentru a vedea care este stadiul de finanţare pe alte granturi europene.

În mod normal, conturile de administrator sunt folosite doar de directorii de departamente din Ministerul Economiei.

Premierul face anchetă la un minister USR. Cîţu trimite Corpul de control peste Năsui

Peste două treimi din firmele care s-au înscris pentru a obţine aceşti bani europeni au depus actele în ultimele două zile, deşi termenul de înscriere era mult mai mare.

Şi corpul de control al premierului Florin Cîţu face o verificare la Ministerul Economiei, pentru a vedea dacă s-au respectat toate condiţiile cu adevărat sau s-au dat fonduri pe sub mână.

×
Subiecte în articol: claudiu nasui motiune
Parteneri
Crimă pe stradă, în plină zi! O femeie din Olt a fost ucisă de soț
x close