Antena 3 CNN Politică Rareş Bogdan, atacat de un lider de partid: Sunt unii paraşutaţi în PNL, cum e „domnul cu batistuţă”

Rareş Bogdan, atacat de un lider de partid: Sunt unii paraşutaţi în PNL, cum e „domnul cu batistuţă”

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat că nu se pune problema unei reveniri a formaţiunii sale în PNL, din cauza diferenţei de viziune, dar a menţionat şi că unele persoane ar fi fost "paraşutate" în Partidul Naţional Liberal, având o agendă proprie.

Rareş Bogdan, atacat de un lider de partid: Sunt unii paraşutaţi în PNL, cum e „domnul cu batistuţă”
31 Ian 2020   •   09:20

"Nu ne-am pus problema - nici eu, nici colegii mei - a unei întoarceri în PNL. Dintr-un motiv simplu. De ce ne-am despărţit? Pentru că PNL s-a dus către o direcţie care este conservatoare, cea din PPE. Şi eu şi colegii mei, care m-au urmat, am spus: 'Nu, noi trebuie să păstrăm flacăra unui liberalism autentic, care nu e ceea ce se întâmplă în PPE'. În PPE nu e liberalism, sunt partide de factură conservatoare. Nu s-au schimbat lucrurile între timp şi vrem în continuare să reprezentăm pe cei care în România cred în valoarea ideilor şi principiilor liberale", a spus liderul ALDE, la TVR 1.

El a făcut aluzie şi la Rareş Bogdan, declarând că acesta ar fi fost "paraşutat" în partid şi că ar avea o agendă proprie.

"Sunt la nivelul organizaţiilor, la nivelul oamenilor pe care îi cunosc - nu îi cunosc pe toţi, pentru că e o generaţie tânără în PNL pe care o cunosc foarte puţin sau aproape, pe unii, deloc - dar sunt unii care păstrează anumite nostalgii legate de istoria recentă, de după '90 a PNL, alţii care nu au niciun fel de legătură, alţii care au venit şi sunt paraşutaţi în PNL, nu ştim pe ce mecanisme - cum e cu domnul cu batistuţă la buzunar - şi care fiecare are câte o agendă proprie. Eu, din ceea ce ştiu, am înţeles că domnul cu batistuţă visează să ajungă preşedintele PNL. (...) E dreptul lui să viseze. Cred că cei din PNL nu sunt atât de încântaţi şi nici atât de naivi să nu vadă care este esenţa acestui personaj", a spus liderul ALDE.

 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Călin Popescu Tăriceanu
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close