Antena 3 CNN Show Showbiz Actriţa Olga Bucătaru a murit la vârsta de 78 de ani

Actriţa Olga Bucătaru a murit la vârsta de 78 de ani

Olga Bucătaru, actriţă a Teatrului Odeon din Bucureşti, a murit la vârsta de 78 de ani, în urma unui infarct. Actriţa a avut roluri pe scena de teatru, sub bagheta unor regizori ca Alexa Visarion şi Cătălina Buzoianu, dar şi în filme regizate de nume mari precum Sergiu Nicolaescu şi Radu Mihăileanu.

Actriţa Olga Bucătaru a murit la vârsta de 78 de ani
13 Apr 2020   •   14:54

 

Născută de Ziua Mondială a Teatrului, în 27 martie 1942, actriţa Olga Bucătaru a murit în 10 aprilie 2020, la Spitalul Elias din Bucureşti, în urma unui stop cardio-respirator, potrivit reprezentanţilor Teatrului Odeon.

Olga Bucătaru a absolvit în 1965 Institutul Naţional de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiale” din Bucureşti, secţia Actorie, la clasa prof. George Dem Loghin şi un an mai târziu a debutat pe scena Teatrului Tineretului din Piatra-Neamţ, unde a fost angajată până în anul 1973.

După o scurtă perioadă petrecută la Teatrul de Stat din Satu Mare (1969 - 1970), în 1974, a devenit membră a trupei Teatrului Odeon din Bucureşti.

Pe scena Odeonului a avut colaborări cu regizori importanţi, printre care Dinu Cernescu („…ESCU” de Tudor Muşatescu - 1972), Sanda Manu („Să nu-ţi faci prăvălie cu scară” de Eugen Barbu - 1985), Alexa Visarion („Astă seară se joacă fără piesă” de Luigi Pirandello - 1988) şi Cătălina Buzoianu („Întâlnire în pădure” de Ofelia Strahl - 1992).

A interpretat rolul principal în „Patima roşie”, de Mihail Sorbul, regia Cristian Hadgi-Culea - 1975, iar ultimul său rol pe scena Odeonului a fost Mari în spectacolul „Veronika se pregăteşte să moară”, de Paulo Coelho, regia Gelu Colceag.

În 1972 a debutat în filmul „Bariera”, scenariu Teodor Mazilu, regia Mircea Mureşan, şi până în 1998, când ultimul rol interpretat în film este în „Trenul vieţii”, regia Radu Mihăileanu, a jucat în filme regizate de Sergiu Nicolaescu („Oglinda”), Mircea Daneliuc („Cursa”), Radu Mihăileanu („Trahir”), Constantin Vaeni („Buzduganul cu trei peceţi”).

În anul 2002 i se acordă Ordinul Naţional „Serviciul Credincios”, în grad de Cavaler.

×
Subiecte în articol: actriţă olga bucataru
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close