Antena 3 CNN Timp liber Film A murit actorul american Andre Braugher, câștigător al unui premiu Emmy

A murit actorul american Andre Braugher, câștigător al unui premiu Emmy

Andre Braugher, care a jucat rolul căpitanului Raymond Holt în comedia de succes Brooklyn Nine-Nine, a murit după o scurtă boală, a confirmat publicistul său.

A murit actorul american Andre Braugher, câștigător al unui premiu Emmy
Sursa foto: Hepta | HPA / Jim Smeal/BEImages
de Georgiana Adam    |    13 Dec 2023   •   08:35

Andre Braugher, cunoscut și după rolul detectivului Frank Pembleton în Homicide: Life on the Street, s-a stins din viaţă la vârsta de 61 de ani.

Braugher a devenit celebru în drama Homicide de pe NBC: Life on the Street, care a fost difuzată din 1992 până în 1998. El a câștigat un premiu Emmy pentru interpretarea detectivului tenace și arogant Frank Pembleton în 1998.

Dar rolul căpitanului Raymond Holt în comedia de succes Brooklyn Nine-Nine a fost cel care l-a făcut cunoscut, apărând alături de Andy Samberg în opt sezoane. 

Andre Braugher a câștigat două premii Critics Choice Awards pentru cel mai bun actor în rol secundar într-un serial de comedie și a primit patru nominalizări la premiile Emmy pentru interpretarea lui Holt.

Născut în 1962 în Chicago, fiind cel mai mic dintre cei patru copii, Andre Braugher a studiat teatrul cu o bursă Stanford, înainte de a urma cursurile Școlii Juilliard pentru teatru.

Primul său rol în film a fost în "Glory" din 1989, când a jucat rolul unui soldat al Uniunii într-unul dintre primele regimente afro-americane din războiul civil american. 

Filmul a obținut trei premii Oscar, inclusiv cel pentru cel mai bun actor în rol secundar pentru colegul lui Braugher, Denzel Washington.

În anii care au urmat, a jucat o serie de roluri în filme de televiziune - inclusiv reluări ale serialului polițist clasic Kojak - înainte de a se remarca în serialul polițist Homicide, aclamat de critici: Life on the Street.

Un articol din 2010 din The Guardian îl numea pe personajul lui Braugher, detectivul Pembleton, "cel mai inteligent și mai ascuțit maestru în arta interogatoriului". A fost nominalizat de două ori la premiul Emmy și a câștigat în 1998 ultimul său an în serial.

Andre Braugher a câștigat al doilea Emmy pentru miniseria Thief din 2006, în care a jucat rolul liderului unui jaf care echilibrează o operațiune cu miză mare cu luptele familiale.

De-a lungul carierei sale de trei decenii, a fost nominalizat la Emmy de 11 ori în total și a jucat adesea în roluri care se învârt în jurul armatei și poliției, inclusiv rolul său îndrăgit din Brooklyn Nine-Nine, potrivit Mediafax.

×
Subiecte în articol: Andre Braugher
Parteneri
Reguli noi pentru vânzători, în piețele din România
x close