Tariceanu, despre majorarea pensiilor: "Ma tot gandesc cum sa-i convingem pe Iohannis si Orban ca marirea pensiilor cu 40%, cat prevede legea, nu este negociabila"

Marti, 11 August 2020, ora 10:31
769 citiri
Tariceanu, despre majorarea pensiilor: "Ma tot gandesc cum sa-i convingem pe Iohannis si Orban ca marirea pensiilor cu 40%, cat prevede legea, nu este negociabila"
Calin Popescu Tariceanu FOTO: Facebook/ Calin Popescu Tariceanu

Presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, afirma ca majorarea pensiilor cu doar 14% fata de 40% cat prevede legea inseamna ca respecta legea doar in proportie de 35%. "Pedeapsa pentru voi este ca meritati ca si pensionarii sa respecte tot 35% din ordinele pe care voi le dati", le-a transmis Tariceanu premierului Ludovic Orban si presedintelui Klaus Iohannis.

"Ma tot gandesc cum sa-i convingem pe Iohannis si Orban ca marirea pensiilor cu 40%, cat prevede legea, nu este negociabila. Le tot explic ca 14%, cat vor ei sa dea, nu acopera nici maririle de preturi sau ca o marire integrala va salva zeci sau poate sute de mii de locuri de munca, dar cei doi nu par sa inteleaga sau sa fie miscati de argumentele mele", a scris, marti, pe Facebook, Clin Popescu Tariceanu.

Potrivit acstuia, o marire de 14% (in loc de 40%) "inseamna ca respectati legea doar in procent de 35%".

"Pedeapsa pentru voi este ca meritati ca si pensionarii sa respecte tot 35% din ordinele pe care voi le dati. Daca de vorba buna nu intelegi poate intelegeti de frica! Asta inseamna ca in rectificarea anuntata de Guvernul Orban avem de a face cu o noutate: taierea bugetului de pensii! De ce? Pentru ca in bugetul asigurarilor sociale de stat sunt prevazute sumele necesare maririi pensiilor cu 40% daca ne luam dupa ce spunea Orban pe 16 decembrie 2019 ("am prevazut sumele necesare pentru cresterea de la 1 septembrie a pensiilor, asa cum dispune legea"), dar si cum confirma si Citu in aprilie ("majorarea pensiilor cu 40% ramane prevazuta in buget")", a mai scris Tariceanu.

Potrivit acestuia, "orice rectificare negativa pe care o va face Guvernul Iohannis - Orban inseamna ca, de fapt, ei fura banii pensionarilor si ii indreapta spre contracte dubioase date cu dedicatie firmelor de partid". ...citeste mai departe despre "Tariceanu, despre majorarea pensiilor: "Ma tot gandesc cum sa-i convingem pe Iohannis si Orban ca marirea pensiilor cu 40%, cat prevede legea, nu este negociabila"" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Toate drepturile bănești au fost distribuite către pensionari până la jumătatea lunii aprilie, transmite Compania Națională "Poșta Română" joi, 18 aprilie. Conform operatorului...
#Tariceanu, #Iohannis, #pensii, #Orban , #Stiri Guvern