Peste un milion de britanici au semnat o petitie impotriva suspendarii Parlamentului

Joi, 29 August 2019, ora 08:10
851 citiri
Peste un milion de britanici au semnat o petitie impotriva suspendarii Parlamentului
Foto: Arhiva Ziare.com

O petitie contra deciziei premierului britanic, Boris Johnson, de a suspenda Parlamentul pana la 14 octombrie, cu aproape doua saptamani inainte de data Brexit-ului, a depasit miercuri seara un milion de semnaturi, potrivit site-ului oficial unde sunt adunate.

Aceasta petitie cere ca "parlamentul sa nu fie nici suspendat, nici dizolvat cel putin pana cand" Brexitul va fi amanat sau anulat, noteaza AFP.

Suspendarea Parlamentului britanic pana la 14 octombrie, anuntata de premierul Boris Johnson, este un "scandal constitutional", a declarat miercuri presedintele Camerei Comunelor, John Bercow.

La randul sau, liderul opozitiei laburiste Jeremy Corbyn a afirmat ca intentia premierului Boris Johnson de a extinde vacanta parlamentara pana la 14 octombrie "o fapta reprobabila si o amenintare pentru democratia" britanica.

"Sunt consternat de nechibzuinta guvernului Johnson, care vorbeste despre suveranitate si totusi incearca sa suspende Parlamentul pentru a evita analizarea atenta a planurilor sale pentru un lipsit de intelepciune Brexit fara acord. Este o amenintare pentru democratia noastra", a mentionat Jeremy Corbyn intr-o declaratie.

Iata mai multe detalii pe acest subiect:

Regina Elisabeta a aprobat cererea lui Boris Johnson de suspendare a Parlamentului britanicBrexit: Boris Johnson obtine suspendarea parlamentului si provoaca furia OpozitieiPutini britanici sustin suspendarea parlamentului de la LondraTrump il elogiaza pe Boris Johnson: Este exact ce-i trebuie Regatului Unit! ...citeste mai departe despre "Peste un milion de britanici au semnat o petitie impotriva suspendarii Parlamentului" pe Ziare.com

#petitie suspendare parlament britanic , #Stiri International