Averea lui Jeff Bezos, fondatorul Amazon, a crescut cu 13 miliarde de dolari într-o singură zi

Autor: Dorin Oancea Postat la 21 iulie 2020 278 afişări

Averea lui Jeff Bezos, fondatorul Amazon, a crescut cu 13 miliarde de dolari într-o singură zi

Averea lui Jeff Bezos, fondatorul Amazon, a crescut luni cu 13 miliarde de dolari, acesta fiind cel mai mare salt pentru o persoană, într-o singură zi, de la crearea indicelui Bloomberg Billionaires.

Acţiunile Amazon.com Inc. au crescut cu 7,9%, cea mai mare valoare din decembrie 2018, pe fondul optimismului în creştere în ceea ce priveşte tendinţele comerţului online, majorarea de la începutul anului fiind de 73%.

Bezos, în vârstă de 56 de ani, cea mai bogată persoană din lume, şi-a văzut averea crescînd cu 74 de miliarde de dolari în 2020, la 189,3 miliarde de dolari, în ciuda celei mai grave încetiniri a economiei SUA de la Marea Depresiune.

Averea lui Bezos este în prezent mai mare decât capitalizarea de piaţă a unor gigaţi cum sunt Exxon Mobil, Nike şi McDonald's.

Mackenzie Bezos, fosta soţie a lui Bezos, a câştigat luni 4,6 miliarde de dolari şi este acum a 13-a cea mai bogată persoană din lume.

Mark Zuckerberg, directorul executiv al Facebook, a adăugat aproape 15 miliarde de dolari la averea sa în acest an, chiar dacă firma sa se confruntă cu un boicot al companiilor privind publicitatea pe reţeaua de socializare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bezos,
avere,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.