China vrea să interzică minarea de Bitcoin într-o mişcare care ar putea zgudui industria criptomonedelor

Postat la 09 aprilie 2019 89 afişări

Planificatorul statal al Chinei doreşte să interzică activităţile de „mining” pentru Bitcoin, potrivit unei liste de proiecte privind activităţile industriale pe care autoritatea încearcă să le oprească, într-un manifest de sporire a presiunii guvernului asupra sectorului criptomonedelor.

China vrea să interzică minarea de Bitcoin într-o mişcare care ar putea zgudui industria criptomonedelor

China este cea mai mare piaţă mondială în ceea ce priveşte calculatoarele concepute pentru a extrage moneda Bitcoin şi alte criptomonede, în ciuda faptului că astfel de activităţi se situau anterior într-o zonă gri, din punct de vedere al reglementărilor.

 

Comisia pentru Dezvoltare şi Reformă Naţională (The National Development and Reform Commission - NDRC) a declarat că doreşte să consulte opinia publică în legătură cu lista revizuită a sectoarelor industriei pe care comisia urmează să le încurajeze, restricţioneze sau să le elimine.

 

Activităţile de „mining” ale criptomonedelor, printre care se află şi Bitcoin, se află printre cele 450 nominalizate pe lista de eliminare a NDCR.

 

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
china,
interzicere,
industrie,
miscare,
activitati

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.