Reprezentanţii MCV vin în România pentru a evalua situaţia justiţiei. Vor fi discuţii şi la Ministerul Justiţiei

Autor: Florin Zafiu Postat la 23 iunie 2019 31 afişări

O delegaţie MCV va efectua, la începutul lunii iulie, o vizită în România, pentru a evalua situaţia justiţiei din ţara noastră, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare. Reprezentanţii MCV ajung în data de 2 iulie la Bucureşti şi vor avea întâlniri şi cu ministrul Justiţiei.

Surse judiciare au precizat, pentru MEDIAFAX, că comisie MCV va ajunge, în data de 2 iulie, în Bucureşti, pentru a avea discuţii cu autorităţile cu privire la situaţia justiţiei din România. Discuţii vor avea loc şi cu ministrul Justiţiei, Ana Birchall.

Potrivit raportului MCV din noiembrie 2018, adoptarea legilor justiţiei şi presiunile asupra independenţei sistemului judiciar, în special asupra DNA, au generat dubii privind ireversibilitatea progreselor înregistrate de România.

Tot la acea vreme, oficialii europeni au recomandat suspendarea procedurilor în cazul procurorilor de rang înalt.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
MCV,
MINISTERUL JUSTIŢIEI,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.