Roger Federer, primul elveţian care apare pe monedele din ţara sa în timpul vieţii. Cum a reacţionat tenismenul pe Twitter

Autor: Departament Sport Postat la 03 decembrie 2019 46 afişări

Tenismenul Roger Federer va deveni primul elveţian care apare pe monedele din ţara sa în timpul vieţii.

Swissmint, compania oficială care este responsabilă de fabricarea banilor în Elveţia, a anunţat, luni, că vor fi puse în circulaţie monede de argint în valoare 20 de franci elveţieni, care îl înfăţişează pe Roger Federer ţinând o rachetă de tenis în mână.

De asemenea, există planuri pentru lansarea unor monede din aur cu Roger Federer, de 50 de franci elveţieni, în luna mai a anului 2020.

"Mulţumesc, Elveţia şi Swissmint petru onoarea şi privilegiul incredibil oferit", a spus Federer, cel care a triumfat de 20 de ori la turneele de Mare Şlem.

Potrivit Bloomberg, interesul pentru noile monede lansate este unul uriaş, site-ul de unde pot fi precomandate acestea făcând faţă cu greu traficului ridicat. Preţul unei astfel de monede este de 30 de franci elveţieni, urmând să fie puse în vânzare aproximativ 60.000. Numărul poate creşte la 100.000, în funcţie de cerere.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
roger federer,
swissmint,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.