Tătaru: Nu avem în discuţie un lockdown de sărbători

Autor: Andreea Tobias Postat la 29 octombrie 2020 91 afişări

Tătaru: Nu avem în discuţie un lockdown de sărbători

Autorităţile nu au în discuţie un lockdown cu ocazia sărbătorilor de iarnă, a declarat, joi, la Constanţa, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru. În ce-i priveşte pe românii care vor să vină acasă de sărbători, condiţiile rămân neschimbate. 

Întrebat dacă există posibilitatea instaurării unui lockdown cu ocazia sărbătorilor de iarnă, Tătaru a răspuns: „Nu avem în discuţie acest lucru. La fiecare unitate locală se aplică restricţiile, când e cazul.

În ce-i priveşte pe românii care vor să vină acasă de sărbători, conform ministrului Sănătăţii, condiţiile rămân neschimbate.

„După cum ştiţi, sunt acele condiţii. În măsura în care vin pentru trei zile, vin cu un test negativ. Când vin pentru o perioadă mai lungă intră în carantină pentru 14 zile, urmând ca în opta zi să facă acel test. Dacă este negativ, la 10 zile ies din carantină”, spus Tătaru.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.