Unde şi cum au călătorit românii în timpul pandemiei?

Autor: Andra Stroe Postat la 01 octombrie 2020 92 afişări

Unde şi cum au călătorit românii în timpul pandemiei?

După o pauză de aproape trei luni, românii şi-au reluat deplasările. De teama carantinei şi a zborurilor anulate, au optat însă mai des pentru zboruri interne. Printre cele mai populare rute se numără, printre altele: Bucureşti-Cluj şi Bucureşti-Timişoara.

Zborurile internaţionale au fost în mare parte limitate la Europa. Printre cele mai populare direcţii se numără Marea Britanie, Belgia, Franţa, Grecia, Italia, Germania, Austria şi Elveţia. Când vine vorba de cele mai populare oraşe, în top 5 destinaţii sunt incluse: Londra, Bruxelles, Paris, Atena şi Roma. Interesant este faptul că şederea medie a românilor în străinătate a durat aproximativ 13 zile.

După deschiderea frontierelor interne ale Uniunii Europene, companiile aeriene au ales o strategie de scădere a preţurilor pentru a încuraja oamenii să călătorească. De asemenea, s-a dorit stoparea temerilor legate de faptul că transportul aerian este mai puţin sigur în contextul contractării COVID-19.

Potrivit site-ului eSky.ro, în perioada iunie-august 2020, preţul mediu al unui bilet de avion a scăzut cu 12%, la 151 de euro, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent. Cel mai ieftin bilet de avion dintr-o perioadă dată a acestui an a putut fi cumpărat cu aproximativ 18 euro.

Aceste preţuri ar putea fi găsite în principal în ofertele low cost, ce sunt foarte populare pe piaţa românească. Pe de altă parte, Blue Air s-a clasat pe locul 2 (cu o cotă de 13,7%) şi transportatorul naţional, Tarom, s-a clasat pe locul 4 printre cele mai populare companii aeriene alese de români, cu o cotă de aproximativ 13%. Lufthansa, Aegean Airlines, Swiss International Air Lines şi Air France s-au clasat succesiv în clasament.

După ridicarea restricţiilor, românii au călătorit cel mai adesea singuri în străinătate - aproape 73,3% din rezervările din perioada analizată. 14% din rezervările din perioada analizată se refereau la excursii pentru cupluri fără copii şi aproximativ 4,5% au fost familii cu unul sau doi copii.

În ultima perioadă, călătorii caută din ce în ce mai multe informaţii despre restricţii, care sunt adesea fragmentate şi incomplete. Ca răspuns la această cerere, reprezentanţii eSky spun că au lansat o secţiune specială pe site-ul web, unde sunt colectate informaţii despre condiţiile de intrare din toate ţările din lume.

Ca parte a site-ului web, în doar câteva secunde, selectând ţara de plecare, ţara de destinaţie, cetăţenia şi data sosirii - pot fi verificate cele mai importante informaţii despre călătorii. De exemplu, informaţii despre restricţiile la trecerea frontierelor ţărilor individuale, regulile pentru o posibilă carantină, documentele necesare, precum şi informaţii despre regulile de purtare a măştilor şi luarea măsurilor de precauţie în locurile publice.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
romani,
pandemie,
timp

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.