Volkswagen începe producţia de serie pentru modelele sale electrice

Postat la 04 noiembrie 2019 81 afişări

Volkswagen a demarat oficial luni producţia în serie a modelului său electric ID.3, grupul german urmărind să devină un lider în sectorul electromobilităţii, transmite CNBC.

Volkswagen începe producţia de serie pentru modelele sale electrice

La ceremonia ţinută la fabrica Volkswagen din Zwickau a fost prezent şi cancelarul german Angela Merkel, precum şi directorul general al grupului auto Herbert Diess. În discursul său, publicat pe site-ul companiei, Diess a notat că ID.3 va aduce "o contribuţie importantă pentru realizarea unui salt înainte în domeniul electromobiliăţii".

"Va face mobilitatea verde accesibilă pentru milioane de oameni şi reprezintă un punct de cotitură pentru compania noastră în drumul ei către neutralitate climatică până în 2030", a mai spus el.

Într-un anunţ pe propriul site, Volkswagen şi-a descris "ofensiva electrică" ca "prinzând viteză" în condiţiile în care modelul ID.3 este aşteptat să fie lansat concomitent pe pieţele europene în vara anului viitor. Modelul de bază este aşteptat să coste circa 30.000 de euro în Germania.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
productie,
incepere,
modele,
serie,
grup,
model,
cnbc

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.