International

A confundat insulina cu vaccinul antigripal. Zeci de oameni ajunşi la spital

Publicat: 08 nov. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
A confundat insulina cu vaccinul antigripal. Zeci de oameni ajunşi la spital

Zeci de persoane au ajuns la spital, în stare gravă, după ce au fost injectate cu insulină. Farmacistul a confundat flacoanele de vaccin antigripal cu cele de insulină. Eroare a fost comisă în Oklahoma, SUA.

Persoana responsabilă dintr-o eroare a efectuat mai multe injecţii într-un cămin pentru persoane cu dizabilităţi. Toate victimele au ajuns la spital, inclusiv angajaţi ai căminului.

Echipele de intervenție ce au ajuns la faţa locului i-au găsit pe pacienți în stare de șoc. Cei mai mulți dintre aceştia nu puteau vorbi și nu puteau merge.

„Oamenii zăceau pe jos, aveau nevoie de ajutor, dar nu puteau comunica”, a declarat un reprezentant al poliției care i-a lăudat pe membrii echipajului de salvare care au făcut o treabă grozavă identificând sursa problemei.

Farmacistul care a injectat insulina avea un contract de colaborare cu instituția respectivă. Acesta se deplasase miercuri pentru a administra vaccinurile antigripale.

Insulina prezentă în exces în corp poate duce la o scădere prea bruscă a nivelului de zahăr în sânge. Glucidele se grăbesc să părăsească sângele, pentru a hrăni celelalte celule şi, în loc să îţi ofere energie, te epuizează brusc. Astfel, se instalează hipoglicemia. Efectele pot fi caracterizate de transpiraţii reci, tremuratul mâinilor, anxietate intensă, stare de confuzie generală. Simptomele pot fi grave şi constituie o urgenţă medicală.

Adauga un comentariu