National

Accident rutier în Vaslui. Un tânăr a murit, după ce a intrat cu viteză într-un camion

Publicat: 21 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Accident rutier în Vaslui. Un tânăr a murit după ce a intrat cu viteză într-un camion
Accident rutier în Vaslui

Accident rutier grav în Vaslui. În noaptea de marți spre miercuri, un tânăr, după ce, pe fondul vitezei excesive, a pierdut controlul volanului şi a intrat cu mașina pe care o conducea într-un camion. Impactul a fost atât de violent încât bărbatul a decedat pe loc. Accidentul s-a produs pe drumul național DN 24A Vaslui – Iaşi, pe raza comunei Văleni.

Detașamentul de pompieri din Vaslui au intervenit de urgență cu două autospeciale de descarcerare, o ambulanță SMURD de Terapie Intensivă Mobilă, dar și alt echipaj specializat. În accident au fost implicate două autoturisme și două persoane.

„În această noapte (marţi spre miercuri n.r.), Detaşamentul de pompieri Vaslui a intervenit cu două autospeciale echipate cu module pentru descarcerare, o ambulanţă SMURD tip C1 de Terapie Intensivă Mobilă şi echipaje specializate la un accident rutier produs pe DN24, pe raza localităţii Văleni, comună Văleni. În accident au fost implicate două autovehicule şi două persoane”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui, Marius Stanciu.

Viteza excesivă a făcut ravagii în Vaslui

Bărbatul, în vârstă de doar 22 de ani, și-a găsit sfârșitul printre fiarele contorsionate ale propriei mașini. Acesta a decedat după ce a călcat pedala de accelerație până la fund. Autoritățile au putut să-i scoată trupul neînsuflețit după circa o oră, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui, Marius Stanciu.

Conducătorul unui autoturism a pierdut controlul volanului şi a izbit un autovehicul de mare tonaj, care venea din sens opus. La sosirea echipajelor de intervenţie, a fost găsită o persoană de sex masculin, în vârstă de aproximativ 22 ani, încarcerată într-un autoturism. Medicul de pe ambulanţa TIM a stabilit că victima prezenta leziuni incompatibile cu viaţa. Operaţiunea de extragere a victimei dintre fiarele contorsionate ale autoturismului a durat aproximativ o oră”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui, Marius Stanciu.

Oamenii legii au deschis un dosar de cercetare penală pentru ucidere din culpă, urmând să stabilească în ce împrejurări s-a produs accidentul. Din primele informaţii, tânărul conducea cu viteză excesivă, a pierdut controlul autoturismului şi a pătruns pe contrasens, izbind în plin camionul care circulă din sens opus.

Accident rutier la Vaslui. Au fost implicate un microbuz și un TIR

Un alt accident rutier serios s-a produs la Vaslui ieri, 20 octombrie 2020. Un microbuz de transport persoane şi un TIR s-au izbit violent într-un incident rutier pe raza localităţii Crasna. În urma impactului, o tânără gravidă, în vârstă de doar 18 ani, a fost rănită şi transportată de urgență la unitatea medicală în urma evenimentului, au informat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui.

„La sosirea echipajelor de intervenţie, s-a constatat că în accident au fost implicate două autovehicule, un TIR şi un microbuz, fiind înregistrată o victimă. În microbuzul pentru transport persoane se aflau 20 de pasageri. Echipajul de prim-ajutor a evaluat starea persoanelor implicate în accident, dintre acestea doar o persoană de sex feminin necesitând îngrijiri medicale. Victima, în vârstă de 18 ani şi însărcinată, a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, aceasta fiind diagnosticată cu fractură de membru inferior”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Marius Stanciu.

În ultima perioadă s-au înregistrat tot mai multe accidente rutiere, în Iași, din cauza consumului de alcool.

Adauga un comentariu