Sport

Acuzații din partea DNA: FCSB, implicată de Gigi Becali în spălare de bani

Publicat: 20 feb. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Acuzații din partea DNA FCSB implicată de Gigi Becali în spălare de bani

Gigi Becali a dezvăluit, zilele trecute că ia din nou în calcul varianta de a pleca din țară, după ce o bancă i-a spus că nu-i mai poate ține banii.

Se pare că motivul pentru care respectiva bancă nu mai vrea să-și asocieze numele cu finanțatorul roș-albaștrilor are la bază mai multe acuzații pe care Direcția Națională Anticorupție le-a lansat la adresa omului de afaceri.

Concret, procurorii DNA îl acuză pe Gigi Becali de spălare de bani în urma unei tranzacții care s-ar fi făcut cu un teren din Voluntari. Mai mult, latifundiarul din Pipera este acuzat că a implicat și echipa de fotbal în ”lanțul de tranzacții”.

„În perioada octombrie 2018 – noiembrie 2019, a folosit sume din conturile alimentate cu despăgubirea supraevaluată fraudulos pentru a transferă capital cu titlul de împrumut asociat către societăți comerciale pe care le deținea: ARCOM, FCSB, Uzina Mecanică Drăgășani, Imunomedica Provita, Cellcon Invest”, se arată în rechizitoriu.

Gigi Becali susține că nu este nimic ilegal în acea tranzacție cu terenul din Voluntari, în care ar fi implicat și nepotul său Vasile Geambazi. Din contră, spune că se simte hărțuit de procurori și se gândește serios să plece din țară.

”E posibil să mă retrag puțin din viața publică. Acum am fost anunțat că trebuie să mut conturile de la bănci, din cauza procurorilor. Și ale mele, și ale fetelor. În 30 de zile eu trebuie să-mi mut conturile. O să întreb și eu: ”Domne, mai am voie să stau în România?” Eu unde să țin banii, dacă nu la bănci? O să fac niște adrese, la SRI: ”Bă, nu mă mai vreți în România?”

Dacă nu îmi țin băncile banii, pentru că sunt procurorii pe ei toată ziua, că spălare de bani. Ce spălare de bani, demonstreaz-o? O să mă duc și eu la DNA: ”Domne, e în regulă ce face procurorul ăsta?” Sunt hărțuit într-un hal fără de hal. Trebuie să-mi zică: ”Băi, Becali, noi nu vrem să te muți din România”. Atunci rezolvați cu ălă, cu Ionescu, ăla. Nu-mi mai țin băncile banii, păi ce să fac cu ei”, a declarat Gigi Becali.

Adauga un comentariu