National

Alertă în Munţii Bucegi. Zeci de salvamontişti caută de două zile un turist

Publicat: 19 ian. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Alertă în Munţii Bucegi. Zeci de salvamontişti caută de două zile un turist

În munţii Bucegi s-a dat o alertă de circa două zile. Zeci de salvamontişti, pompieri, jandarmi şi un echipaj cu avion s-au mobilizat pentru a căuta un turist care este dat dispărut de vineri, 17 ianuarie 2020.

Bărbatul a contactat telefonic salvamonstii pentru a comunica că este dezorientat. Autorităţile susţin că plecase din staţiunea Bușteni pe lângă telecabină cu intenţia de a urca la cabana Piatra Arsă.

Sâmbătă, 18 ianuarie 2020, un echipaj de peste douăzeci de salvamontişti din Buşteni, Sinaia şi Prahova, dar şi un echipaj aero, au demarat o operaţiune de cercetare a potecile din Abruptul Prahovean şi o parte a Platoului Bucegi, în speranţa că îl vor găsi pe bărbatul dispărut.

”Căutările au început de vineri după-amiază. Situația inițială a fost de persoană rătăcită. (…) Dacă este rămas pe munte, șansele de a-l găsi în viață sunt foarte mici. Dar există și posibilitatea să fi coborât undeva, la o cabană. Căutările vor continua în zilele următoare”, a anunțat șeful Salvamont România, Sabin Cornoiu.

Adauga un comentariu