Secretele istoriei

Aniversarea Regelui Mihai I. Ar fi împlinit 98 de ani

Publicat: 25 oct. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Aniversarea Regelui Mihai I. Ar fi împlinit 98 de ani
Regele Mihai I ar fi împlinit astăzi 98 de ani

Aniversarea Regelui Mihai I. Născut la Sinaia, fiind fiul principelui Carol și al prințesei Elena a Greciei, Mihai al României este descendentul celor mai importante familii regale și imperiale ale Europei

A fost unul dintre puținii foști șefi de stat din perioada celui de-al Doilea Război Mondial care au trăit și în secolul XXI.

Mister: de ce nu a devenit Regele şeful exilului

„Istoriografia romana mai are un subiect de dezbatere legat de abdicarea din decembrie 1947, dar mai ales de soarta Regelui nostru în exil: cu toate că avea cel mai puternic argument faptic şi cea mai înaltă poziţie morală şi socială, Regele Mihai I nu a devenit şeful emigraţiei romane, pierzându-se în anonimat, în timp ce rezistenţa anticomunistă şi implicarea în Războiul rece au fost preluate de legionari, de prinţul Nicolae şi de câteva grupuleţe de foşti diplomaţi”, se arată in presa vremii

Aniversarea Regelui Mihai I. Concert Regal Caritabil la Ateneul Român din Bucureşti

Astăzi, de la ora 19.00, Fundația Regală Margareta a României va organiza Concertul Regal Caritabil, în prezența membrilor Familiei regale. Manifestarea are ca scop acordarea unor burse studențești și a unor ordine și decorații regale unor persoane și instituții.

La eveniment vor lua parte Custodele Coroanei, principesa Margareta, principele Radu, principesa Sofia și principesa Maria.

Evenimentul care va marca, pe 25 octombrie, 98 de ani de la nașterea Regelui Mihai I, decedat în decembrie 2017.

Începând cu ora 16.00, principesa Margareta va acorda Bursele „Regele Mihai I” și „Regina Ana” unui student, respectiv unei studente.

În continuarea ceremoniei, principesa Margareta va acorda certificatul de Furnizor Regal unor companii și persoane. De la ora 17.00, aceasta va conferi o serie de ordine și decorații regale unor persoane și instituții din România.

Adauga un comentariu