Sport

Antrenorul Costel Gâlcă dezvăluie de ce nu a mai vrut să revină în România! „Una vorbești cu conducerea, altceva se întâmplă la noi”

Publicat: 31 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Antrenorul Costel Gâlcă dezvăluie de ce nu a mai vrut să revină în România Una vorbești cu conducerea altceva se întâmplă la noi
Costel Gâlcă

Costel Gâlcă, lider cu Vejle în Danemarca, a fost dorit în ultimul an de Gheorghe Hagi la Viitorul, dar și de Valeriu Iftime la FC Botoșani. Antrenorul născut în București a reușit să o promoveze pe Vejle în primul eșalon, iar acum e lider cu fosta adversară a Stelei din Cupa Campionilor Europeni. Gâlcă, participant cu România la CM din 1994 și din 1998, susține că răbdarea nu e o calitate a patronilor și a oficialilor din fotbalul românesc

Costel Gâlcă: „Una vorbești cu conducerea, altceva se întâmplă la noi”

„Nu mi-am dorit să revin în România! La noi, toată lumea vrea imediat rezultate. Acum, astăzi! Nu există răbdare, nu prea mai există respect pentru antrenor.
Una vorbești cu conducerea, în momentul în care semnezi contractul, cu totul altceva se întâmplă apoi. Aici, în Danemarca, nu prea se schimbă antrenorii. Adică, primești timpul necesar, măcar un sezon, să faci ceva, să-ți implementezi ideile, să construiești”, a precizat Costel Gâlcă.

Costel Gâlcă laudă atacanții pe care îi are la echipă

„Am adus atunci jucători noi și am reușit. Sezonul ăsta am început ezitant, cu înfrângere, dar apoi ne-am revenit. Jucătorii nou-aduși au avut timp să înțeleagă ideile de joc, am intrat în ritm.
Avem cel mai bun atac, dar, din păcate, primim și multe goluri, dar asta este, noi atacăm mult, încercăm să ținem cât mai mult de minge. Suntem la coada clasamentului din punct de vedere al salariilor. Deocamdată obiectivul nostru este să ne salvăm de la retrogradare, apoi, după ce ne atingem acest scop, mai vedem”, a declarat Costel Gâlcă, la emisiunea Liga Digi Sport.

Antrenorul de 48 de ani, care a câștigat trei trofee cu FCSB în singura stagiune în care a pregătit echipa, a transmis că, față de Liga 1, campionatul danez este mult mai puternic din punct de vedere fizic și al intensității de joc.

Pe cine a remarcat Costel Gâlcă din naționala României și ce spune despre Ianis Hagi

Costel Gâlcă, acum antrenor la Vejle, a scos în evidență patru jucători din echipa națională a României, fotbaliști care pot reprezenta nucleul pe care se va sprijini prima reprezentativă. Antrenorul care a făcut tripla cu FCSB spune ce le lipsește celor patru jucători tineri care l-au impresionat. Întrebat de Adevărul despre calitățile lui Ianis Hagi, Gâlcă i-a pus prompt eticheta.

„E foarte bun. Și, ca el, îi mai avem pe Coman, Man, Răzvan Marin. În general, e o generație bună cea care a ajuns în semifinalele Campionatului European de tineret.
Dar le trebuie constanță. Ceea ce le lipsește în acest moment. Apoi, realitatea e că la seniori e cu totul alt nivel față de naționala de tineret. La prima reprezentativă joacă cei mai buni. Avem și probleme tehnice. Noi stăm foarte prost cu tranziția. Ori jucăm prea jos, prea defensiv, ori prea sus. Nu putem face decât o singură fază, se pare. Nu prea avem jucători de tranziție, ăsta e adevărul. Ne va fi foarte greu să ne revenim. Foarte greu! Sincer, nu prea văd cum, cel puțin în viitorul apropiat. La câte țări ne-au depășit… E foarte greu”, a declarat Costel Gâlcă, pentru Adevărul.

Adauga un comentariu