Coronavirus

Anunț pentru cei care doresc să meargă în vacanță în Grecia

Publicat: 15 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Anunț pentru cei care doresc să meargă în vacanță în Grecia
Reguli noi în Grecia! Cât vor plăti cei care nu poartă masca în magazine

Anunț pentru cei care doresc să meargă în vacanță în Grecia. Grecia a depășit termenul care se referă la obligativitatea prezentării unui test molecular negativ pentru infecția cu noul coronavirus. Cei care practică turismul și intră prin punctul de frontieră de la Kulata – Promachonas trebuie să prezinte actul de la miezul nopții.

Turiștii trebuie să prezinte un test negativ pentru COVID-19

Conform MAE, turiștii care se îndreptă spre Grecia și aleg să folosească punctul de frontieră de la Kulata – Promachonas, trebuie să prezinte un test negativ pentru COVID-19 de la miezul nopții potrivit cu informațiile de ultimă oră publicate de autoritățile elene pe site-ul https://travel.gov.gr.

„Deși inițial autoritățile elene au comunicat că această condiție se aplică începând cu data de 15 iulie ora 06.00, conform informațiilor comunicate public în cursul zilei de astăzi (marți – n.r.), termenul a fost devansat, respectiv 15 iulie, ora 00.01. MAE reamintește că testele trebuie efectuate în laboratoare acreditate, iar certificatele trebuie să fie emise în limba engleză și să conțină numele și prenumele persoanei testate, precum și seria și numărul cărții de identitate sau ale pașaportului persoanei respective”, se arată într-un comunicat al MAE.

MAE anunță că reprezentanții Consulatului General al României la Salonic și ai Ambasadei României la Sofia se vor afla în continuare la punctul de frontieră Kulata-Promachonas în cursul zilei de miercuri, pentru a garanta cetățenilor că vor beneficia de asistență consulară, în cazul în care vor avea nevoie.

La cine apelezi dacă te afli într-o situație complicată în Grecia. Anunț pentru cei care doresc să meargă în vacanță în Grecia

Ministerul Afacerilor Externe asigură cetățenii români că se află la dispoziția lor în orice situație dificilă s-ar afla. Oamenii pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena 00302106774035 și Consulatului General al României de la Salonic 00302310340088, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

Totodată, în cazul românilor care au o problemă delicată în acest sens și cu un caracter de urgență, pot apela misiunea diplomatică a României prin intermediul telefonului de urgență din Republica Elenă 00306978996222 și al Consulatului General al României de la Salonic 00306946049076.

Pentru alte nformații, Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet: https://www.mae.ro/node/51914, http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, https://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro și www.mae.ro.

O româncă aflată în Grecia a fost diagnosticată cu Coronavirus

Românca diagosticata cu coronavirus se afla împreună cu soţul ei într-o vacanţă pe insulă grecească Creta. Aceasta a fost confirmată, împreună cu soţul ei, pozitivă la infectarea cu coronavirus. Anunţul a fost făcut sâmbăta, 4 iulie 2020 de către autorităţile din Grecia. Autorităţile sanitare din Grecia au intrat în alertă după ce testul făcut pe femeie a ieşit pozitiv. Protecţia Civilă locală şi autorităţile sanitare au acţionat în localizarea turistei din România pentru a-i transmite faptul că testul COVID-19 a ieşit pozitiv. Românca este primul caz confirmat în Grecia a unui turist străin. După mai multe căutări, femeia a fost găsită.

Femeia diagnosticată cu COVID-19 din Suedia nu a respectat carantina

Conform legislaţiei din Grecia, fiecare turist testat are obligaţia de a sta în carantină până la venirea rezultatelor. Turiştii sunt obligaţi să ofere autorităţilor greceşti o adresă la care pot fi găsiţi. Autorităţile din Grecia au explicat faptul că turiştii sunt obligaţi să stea 24 de ore în izolare, iar dacă vor fi sunaţi, aceastia au obligativitatea de a colabora cu autorităţile. Totuşi, dacă o persoană testată nu este sunata în maxim 24 de ore înseamnă că testul este unul negativ, neexistant pericolul ca acea persoană să fie infectată. În aceste condiţii, femeia din Suedia care a fost diagnosticată cu COVID-19 nu a respectat măsurile obligatorii impuse de greci. Acestea încearcă să identifice toţi contacții direcţi a cazurilor conformate. Femeia suedeză a fost găsită, într-un final, în timp ce se plimba prin Atena.

Adauga un comentariu