Culinar

Bill Gates susține consumul de carne sintetică. Vrea să salveze lumea

Publicat: 17 feb. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Bill Gates susține consumul de carne sintetică. Vrea să salveze lumea
Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, până astăzi, 02 martie 2021, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 33828 cazuri cu persoane infectate cu Covid-19 (cu 91 de cazuri în plus faţă de ziua precedentă)

Bill Gates afirmă că oamenii din ţările bogate ar trebui să consume doar carne sintetică. Cofondatorul Microsoft e de părere că aceasta constituie o măsură prin care se pot elimina emisiile de CO2.

De asemenea, Bill Gates vrea să investească 2 miliarde de dolari în inovaţii menite să prevină dezastrele climatice. Ideea privind consumul de carne sintetică e prezentată în cartea sa, recent publicată, How to avoid a climate disaster.

Carne sintetică – Măsură pentru salvarea mediului

Bill Gates crede că e bine ca oamenii din ţările bogate să consume carne sintetică pentru a economisi resurse, dar şi pentru a limina emisiile de gaze cu efect de seră.

„Nu cred că cele mai sărace țări ar putea face această schimbare. Însă, cred că toate țările bogate ar trebui să treacă la consumul de carne sintetică”, a declarat Bill Gates.

Potrivit unui studiu publicat în luna iulie 2020, vitele crescute pentru carne au contribuit semnificativ la emisiile de metan din perioada 2000-2017. Acest lucru i-ar fi făcut pe unii oameni de ştiinţă să afirme că vom atinge o creştere cu 4 grade a încălzirii globale până la finalul acestui secol.

„Emisiile de metan care provin de la vite sau alte rumegătoare sunt la fel de mari ca cele din industria combustibililor fosili. Oamenii glumesc pe această temă, fără a realiza de fapt cât de periculos este, a afirmat cercetătorul Robert Jackson.

Ieftin sau nu să mănânci carne sintetică?

Filantropul american spune că este o diferenţă clară de gust, dar că „Te poți obișnui cu ea”.

„Există companii care reduc semnificativ cantitatea de îngrășământ. Există inclusiv semințe care pot prelua rolul leguminoaselor: adică sunt capabile să transforme azotul din sol în compuși pe care îi pot folosi plantele. Partea dificilă îi vizează pe crescătorii de animale. Din păcate, acele bacterii din sistemul lor digestiv care produc metan sunt o parte necesară a descompunerii ierbii. Așa că nu știu dacă va exista o abordare naturală acolo. Mă tem că alternativele proteice sintetice, cum ar fi burgerii pe bază de plante, vor putea înlocui cel puțin carnea de vită”.

De-a lungul timpului, Bill Gates și-a spus părere cu privire la diverse domenii. Cele mai recente afirmații sunt făcute despre pandemia de coronavirus și vaccinul anti-covid.

Adauga un comentariu