Sport

Calculele calificării lui CFR Cluj în șaisprezecimile Europa League! Opt puncte pot fi suficiente pentru primăvara europeană

Publicat: 28 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Calculele calificării lui CFR Cluj în șaisprezecimile Europa League Opt puncte pot fi suficiente pentru primăvara europeană
CFR Cluj - AS Roma

CFR Cluj a fost învinsă de AS Roma și în retur, 0-2 pe teren propriu după 0-5 în Italia, dar păstrează șanse la calificarea în șaisprezecimile Europa League.
Cel mai simplu scenariu pentru o calificare a campionei României în primăvara europeană este obținerea a două victorii în ultimele două etape, acasă cu CSKA Sofia și la Berna cu Young Boys.

Calculele calificării CFR Cluj în șaisprezecimile Europa League

În acest caz, CFR ar ajunge la 10 puncte, același punctaj pe care l-ar avea și elvețienii dacă vor învinge la Roma. Clujenii s-ar califica datorită rezultatelor din meciurile directe cu Young Boys, 1-1 în tur și victoria din deplasare.
Dacă Young Boys va obține o remiză la Roma, calculele pentru CFR Cluj nu se schimbă, victoriile cu CSKA Sofia și gruparea din Berna fiind în continuare suficiente pentru o calificare în următoarea fază a competiției.

CFR Cluj ar putea, totuși, să se califice în șaisprezecimile Europa League și cu patru puncte obținute în ultimele două runde, victorie cu CSKA Sofia și remiză cu Young Boys. Pentru ca acest scenariu să fie aplicabil, Berna trebuie să piardă la Roma, CFR să bată CSKA pe teren propriu, situație în care cele două echipe care se luptă pentru locul ar fi la egalitate de puncte, iar în ultima rundă formația lui Dan Petrescu trebuie să termine la egalitate cu Young Boys, dar o remiză cu cel puțin două goluri marcate.
La remize de la 2-2 sus, CFR s-ar califica datorită faptului că a marcat mai mult în deplasare în partidele directe cu Young Boys Berna, rezultatul de la Cluj fiind 1-1.

Clasament

1. AS Roma – 10p
2. Young Boys Berna – 7p
3. CFR Cluj – 4p
4. TSKA Sofia – 1p

Adauga un comentariu