Coronavirus

Cancelarul Sebastian Kurz anunță că Austria va testa în masă populația

Publicat: 16 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cancelarul Sebastian Kurz anunță că Austria va testa în masă populația
Cancelarul Austriei Sebastian Kurz

Cancelarul Sebastian Kurz anunță că Austria va testa în masă populația după încheierea perioadei de carantină ce va începe marţi, 17 noiembrie, şi va dura până pe 6 decembrie inclusiv.

„Am decis aici, în Austria, să urmăm aceeaşi cale. Guvernul va oferi săptămâna viitoare mai multe detalii cu privire la acest proiect, care va fi o provocare logistică”, a declarat pentru postul public de radio ORF cancelarul Sebastian Kurz referindu-se la testele pe scară largă efectuate în Slovacia vecină.

Sebastian Kurz a fost criticat pentru întârzierea acţiunilor mai radicale în această toamnă, când epidemia a început să se extindă din nou. Izolarea parţială a fost instituită acum două săptămâni, dar nu a reuşit să încetinească propagarea virusului.

Peste 4.000 de persoane sunt în prezent internate în Austria pentru complicaţii din cauza COVID-19, dintre care aproximativ 560 în terapie intensivă, aproape de nivelul maxim pe care şi-l poate permite sistemul de sănătate. În total, 1.829 de oameni au murit în această ţară din cauza infecţiei, potrivit bilanţului oficial. Austria are o populaţie de 8,9 milioane de locuitori.

Carantină totală începând de marți

Austria va intra în carantină la nivel naţional începând de marţi, 17 noiembrie, pentru aproape trei săptămâni, măsură luată pentru stoparea propagării coronavirusului, a anunţat cancelarul Sebastian Kurz.

În perioada de carantină, magazinele care vând bunuri neesenţiale vor fi închise şi oamenii vor trebui să stea în locuinţe tot timpul, cu excepţia ieşirilor pentru a cumpăra bunuri esenţiale sau pentru a face sport, notează Reuters.

În plus, oamenii ar trebui să muncească de acasă dacă este posibil. Perioada de carantină ar urma să dureze până la 6 decembrie, inclusiv această dată.

„Solicitarea mea urgentă: nu vă întâlniţi cu nimeni! Orice contact social este prea mult. Petreceţi timpul liber exclusiv alături de oamenii împreună cu care locuiţi. Dacă locuiţi singuri, definiţi o persoană de contact”, a scris Kurz pe Twitter.

„Aceste măsuri sunt extrem de radicale, dar vrem să ne asigurăm că este o carantină suficient de dură astfel încât numărul infecţiilor să scadă rapid. Acesta este singurul mod în care putem evita ca sistemul nostru sanitar să fie excedat. Scopul nostru: La 7 decembrie, şcolile şi magazinele ar trebui să fie primele care se redeschid după carantină. Un lucru este clar: Nimeni nu vrea ca şcolile, restaurantele, magazinele, etc. să fie închise. Dar trebuie să facem împreună acest pas. Să ajutăm împreună!”, a mai notat Sebastian Kurz.

Slovacia relaxează restricțiile, după ce a testat în masă populația

Slovacia va redeschide la jumătate din capacitate teatrele, sălile de cinema şi bisericile începând de luni, iar sălile de fitness şi piscinele vor putea opera cu un număr limitat de vizitatori. Meciurile din liga de hochei şi cea de fotbal vor fi reluate, dar fără spectatori, a informat vineri, pe Facebook, premierul Igor Matovic.

Măsurile de relaxare sunt luate în contextul în care Slovacia, țară cu 5,5 milioane de locuitori, a defășurat o campanie de testare în masă a populației, al cărei rezultat este considerat un succes.

Astfel, Slovacia este una dintre primele țări care relaxează restricţiile, în condițiile în care al doilea val al pandemiei face ravagii în Europa.

Adauga un comentariu