Local

Cătălin Bulgariu, directorul Aeroportului Iași, a demisionat din funcție. Maricel Popa, președintele Consiliului Județean, i-a forțat plecarea

Publicat: 16 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cătălin Bulgariu directorul Aeroportului Iași a demisionat din funcție. Maricel Popa președintele Consiliului Județean i-a forțat plecarea
Cătălin Bulgariu, director la Aeroportul Iași, a demisionat după un scandal cu Maricel Popa, președintele Consiliului Județean, după eșecul unui proiect lângă hangarul Aerostar

Cătălin Bulgariu, director la Aeroportul Iași, a demisionat subit din funcție. Maricel Popa, președintele Consiliului Județean, i-a forțat demisia. Pentru a-și salva propria piele, Maricel Popa, i-a grăbit plecarea din funcție lui Cătălin Bulgariu. Joi, 18 iunie, se va discuta despre instalarea noului director la R.A. Aeroportul Iași

Demisie surpriză a lui Cătălin Bulgariu, director la Aeroportul Iași. După mai bine de doi ani de mandat în fruntea regiei autonome, Cătălin Bulgariu și-a înaintat subit demisia din funcție. Totul a plecat de la un scandal cu Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași. Acesta i-a forțat demisia după un scandal legat de proiectul de 7 milioane euro lângă hangarul Aerostar pentru extinderea platformei de parcare avioane. Firma Aerostar Bacău are nevoie de legătura cu pista pentru a putea aduce avioanele în hangar. Ieri, 15 iunie, Maricel Popa a ieșit public pentru a anunța că directorul Aeroportului Iași și-a înaintat brusc demisia din funcție.

Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași, i-a grăbit demisia lui Cătălin Bulgariu. Realitatea din spatele scandalului

Ieri-dimineață (15 iunie), unul din membrii Consiliului de Administrație, a ajuns la biroul lui Maricel Popa cu o hârtie în mână. La o oră distanță, Maricel Popa a anunțat demisia lui Cătălin Bulgariu. Popa i-a forțat demisia după un scandal privind întârzierea extinderii platformei de parcare avioane de 7 milioane euro lângă hangarul Aerostar. Pentru că nu s-a făcut nimic, Maricel Popa nu are cu ce să iasă în campanie electorală, între cei doi izbucnind un scandal.

„Am primit sâmbătă (13 iunie) demisia directorului Aeroportului Iași. Au fost două zile de analiză și discuții atât cu el, cât și cu specialiști din domeniu și cu cei din Consiliul de Administrație. Demisia este un act unilateral, motivele pot fi prezentate de domnul Bulgariu. Nu aș vrea să intru în aceste detalii”, a susținut Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași.

Atac grosolan al lui Maricel Popa, președintele CJ Iași, la adresa lui Cătălin Bulgariu

Maricel Popa, președintele Consilului Județean Iași, l-a atacat pe Bulgariu, reproșându-i acestuia întârzierea proiectelor regiei. Platforma de parcare care face legătura cu hangarul de la Aerostar a întârziat nepermis, însă vina i-a aparținut și lui Maricel Popa, cel care a ținut în Consiliul Tehnico- Economic (CTE) proiectul vreme de două luni.

„La Aeroport, în schimb, lucrurile nu merg în ritmul pe care ni-l dorim. Platforma pentru hangarul de mentenanță înaintează destul de greu, înregistrăm întârzieri. Creșterea numărului de călători a fost inerțială. Mai mult, pe perioada de pandemie, încep să cred că sunt probeme cu finanțarea aeroportului. Trebuie să analizăm orice strategie, orice punct de vedere și să trecem la dezvoltarea aeroportului. După doi ani încă nu îmi este foarte clar ce strategie abordăm pentru modernizarea aeroportului. Procedural, Consiliul de Administrație va numi un interimar. Pe termen lung, vom declanșa imediat procedura de concurs și sper să avem un partener mult mai implicat în dezvoltarea aeroportului”, a mai spus Maricel Popa.

Maricel Popa, președintele Consiliului Județean, pus la zid de liderul PNL, după dezastrul de la aerogara ieșeană

Liderul PNL Iași, deputatul Costel Alexe, a precizat că atât Maricel Popa, președintele Consiliului Județean, cât și Cătălin Bulgariu, au dus de râpă aerogara.

„Cătălin Bulgariu, susținut aprig încă de la instalarea sa abuzivă de către Maricel Popa nu este decât un balast electoral în pragul campaniei pentru încă un mandat al lui Maricel Popa. Astăzi, când Bulgariu este o reală problemă, un balast electoral, Maricel Popa îi face vânt din avion celui pe care l-a susținut obsesiv atâția ani. Se dovedește iată că și în administrație, precum în afacerile dumneavoastră, duceți totul la sapă de lemn, falimentul fiind emblema administrației Maricel Popa!”, a spus deputatul Costel Alexe, președintele PNL Iași.

Consilierii județeni au cerut o analiză la Aeroportul Iași după scandalul care a dus la demisia directoruluI Cătălin Bulgariu

Consilierii județeni au cerut și ei lămuriri cu privire la demisia lui Cătălin Bulgariu, director la Aeroportul Iași. Marius Ostaficiuc, președintele Comisiei Juridice din cadrul plenului Consiliului Județean, a arătat că se impune o analiză cu privire la situația de la Aeroportul Iași, a proiectului către hangarul Aerostar și nu numai.

„Am luat act cu surprindere de demisia domnului Cătălin Bulgariu din funcția de director al R.A. Aeroportul Iași. Faptul că s-a ajuns la o asemenea decizie este extrem de curios, mai ales în condițiile în care aerogara are în derulare proiecte ce au nevoie de continuitate. Voi cere o analiză clară și amănunțită asupra situației de la R.A. Aeroportul Iași pentru a vedea clar care au fost motivele ce au dus la demisia directorului. Trebuie să lucrăm împreună pentru ca această regie să se dezvolte, să fie cu adevărat un aeroport regional. Speculații pot apărea în continuare, însă noi, consilierii județeni, cei care susțin dezvoltarea Aeroportului Iași, trebuie să vedem clar și concis de ce s-a ajuns la această situație!”, a precizat Marius Ostaficiuc.

Deputatul Petru Movilă a susținut că Maricel Popa și Cătălin Bulgariu se fac vinovați de dezastrul de la Aeroportul Iași

Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași, a fost pus la colț și de deputatul PMP Petru Movilă. Acesta a spus că Popa și Cătălin Bulgariu, director la Aeroportul Iași, au blocat activitatea fostei conduceri, iar acum trag ponoasele.

„Se adeverește pe zi ce trece că Maricel Popa nu are nicio caracteristică compatibilă cu cele ale unui președinte de Consiliu Județean. La fel de grav este faptul că nu a reușit ca în vreun fel să facă echipă cu cineva în acest județ, nici măcar cu imaginea lui din oglindă. Demisia directorului general al Aeroportului Iași are și cauze proprii, imputabile acestuia, dar cele mai multe, grave și consistente, îi sunt imputabile lui Popa. Fugărirea fostului comandant Alexandru Anghel au realizat-o împreună Popa și Bulgariu încălcând grosolan legi și reguli care nu trebuiau depășite. Este momentul în care Popa se va alunga singur din CJ, pentru că nu i-a rămas niciun colaborator fidel din această instituție”, a menționat deputatul PMP Petru Movilă.

Hangarul Aerostar este în pericol. Noul director de la Aeroportul Iași poate fi instalat pe 18 iunie

Dezastrul în cadrul R.A. Aeroportul Iași bate la ușă. Anghel Alexandru, fostul director al regiei, actual șef al C.A de la Autoritatea Aeronautică Civilă Română (AACR), susține că Maricel Popa, președintele Consiliului Județean, a pus frână proiectului hangarului Aerostar.

„Sunt probleme cu proiectul platformei, lucrările fiind în întârziere. Bacăul va trece la lucrări la pistă, iar avioanele ar urma să ajungă la hangarul Aerostar de la Iași. Cum nu s-a făcut mai nimic aici, este o mare problemă. Totul trebuia să fie gata pe 11 octombrie anul trecut. Bacăul va închide pista, iar Iașul trebuie să preia totul. Sunt însă mari probleme în acest sens”, a precizat Alexandru Anghel, actual președinte al CA AACR.

Joi 18 iunie, se va întruni consiliul de administrație de la Aeroportul Iași pentru desemnarea unui director interimar în următoarele patru luni. Cătălin Bulgariu, director demisionar la Aeroportul Iași, nu a răspus apelurilor telefonice ale redactorilor BUNa ZIUA IAȘI.

Adauga un comentariu