International

Cine este Yoshihide Suga, noul prim-ministru al Japoniei

Publicat: 16 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cine este Yoshihide Suga noul prim-ministru al Japoniei
Cine este Yoshihide Suga, noul prim-ministru al Japoniei

Yoshihide Suga a fost ales premier al Japoniei de Camera Inferioară a Parlamentului. El îl va înlocui astfel pe Shinzo Abe, care a demisionat din această funcţie din motive de sănătate.

Yoshihide Suga, în vârstă de 71 de ani, a fost ales cu 314 voturi din totalul celor 462 din Camera Inferioară a Parlamentului. Aceasta are prioritate în alegerea premierului în faţa Camerei Superioare, care este de asemenea de aşteptat să-l voteze pe Suga pentru că partidul de guvernământ deţine majoritatea.

Componenţa guvernului lui Yoshihide Suga ar urma să fie anunţată mai târziu în cursul zilei de miercuri. Yoshihide Suga este noul prim-ministru al Japoniei după ce a fost ales cu ușurință lider al Partidului Liberal Democrat din Japonia (LDP).

Dorind coerența politicilor, liderii a cinci din șapte dintre principalele facțiuni ale LDP și-au declarat sprijinul pentru Suga, ceea ce a decis șansele contracandidaților Fumio Kishida și Shigeru Ishiba.

Cine este Yoshihide Suga, noul prim-ministru al Japoniei

Spre deosebire de fostul premier Shinzo Abe și de mulți alți politicieni japonezi, Suga nu a moștenit o rețea de sprijin politic dinastic. Este fiul cel mare al unui fermier prosper din prefectura Akita din nord.

Tânărul Yoshihide Suga nu a preluat ferma familiei, ci a plecat la Tokyo. A studiat la Universitatea Hosei și a lucrat la o fabrică de cutii de carton ca paznic.

Fugind de politica radicală a studenților de la sfârșitul anilor 1960, după absolvire, el a devenit secretarul unui politician. Suga a fost ales în adunarea orașului port Yokohama în 1987. Suga a fost ales în Parlament, din partea LDP, în 1996.

Yoshihide Suga a ajuns îmn timp un apropiat al lui Abe și a fost ministru al Afacerilor Interne în primul mandat de guvernare al Abe în 2006.

În opoziție, Suga a avut un rol esențial în a-l ajuta pe Abe să recupereze conducerea PLD în 2012 și a fost recompensat cu funcția de secretar șef de cabinet.

Rigurozitate spartană: Face 100 de flotări în fiecare dimineață

În calitate de secretar șef al cabinetului, Suga și-a câștigat reputația de a controla fără milă birocrația și de a împiedica mass-media la conferințele de presă zilnice.

El a jucat un rol crucial în protejarea lui Abe controlând bine scandalurile care au afectat guvernul.

Suga este renumit pentru o etică strictă a muncii. Locuiește într-un cămin guvernamental și se trezește în fiecare dimineață la ora 5 și face 100 de flotări.

Această imagine severă, lipsită de umor, l-a făcut să fie supranumit „Unchiul Reiwa”.

Ce politică va adopta Suga

Yoshihide Suga își asumă acum provocarea de a ține sub control coronavirusul și s-a angajat să continue cheltuielile cu deficit record și relaxarea cantitativă a „Abenomics”.

El a indicat că taxa pe consum ar putea fi majorată din nou în viitor. Suga dorește, de asemenea, să reducă tarifele pentru telefonul mobil, să restructureze băncile regionale și să încurajeze digitalizarea în continuare a economiei.

În politica de mediu, Suga va continua repornirea centralelor nucleare, va construi noi centrale pe cărbune și va promova vânătoarea comercială de balene.

Dar, în afară de COVID-19, există provocări mari în față. Administrația Suga se va lupta să restimuleze economia din cea mai profundă recesiune postbelică, să organizeze olimpiada întârziată anul viitor și să facă față inegalităților de gen și venituri.

Adauga un comentariu