Actualitate

Cum apare Catedrala Mântuirii Neamului pe Google Maps – FOTO

Publicat: 03 mai 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Catedrala Mântuirii Neamului apare pe cunoscutul serviciu Google Maps cu denumirea „Catedrală Prostirii Neamului Românesc”. Astfel de modificări pot fi făcute de utilizatori. Nu este primul incident de acest fel în care este implicată compania Google. Recent localităţile din partea de sud a ţării erau plasate de Google în Valahia, nu în România.

Deputatul PNL Daniel Gheorghe, cel care a făcut public jignirea adusă ortodocşilor pe Google Maps denunţă „noul anti-creştinism totalitar”.

„Când vă spun că noul anti-crestinism totalitar este un pericol real şi direct vă luaţi de mine! Da, anarho-bolsevismul secularist, cu apucături fascistoide îndoite de aerul împuțit de joint-uri, este o realitate a postmodernismului marcat de aneantizare și lipsă de omenie!

Cineva a intervenit în cel mai stupid mod posibil pe harta google cu un mesaj ofensator la adresa întregii comunități ortodoxe românești. Este primul pas în violența simbolică la care Biserica Neamului Românesc este tot mai expusă de către noii extremiștii!”, scrie deputatul pe Facebook.

Aproape de miezul nopții, mai mulți români s-au arătat revoltați după ce numele Catedralei Mântuirii Neamului Românesc a apărut cu numele schimbat pe Google Maps. Numele a fost de fapt schimbat de un utilizator al aplicației.

Numele Catedralei a fost schimbat pe Google Maps, pe versiunea accesibilă de pe telefonul mobil în „Catedrala Prostirii Neamului Românesc”.

Iată câteva dintre reacțiile internauților:

„Cum e posibil așa ceva?”

„Ce mizerie”

„Am crezut că este o glumă proastă până am intrat să verific”

„Hai să anunțăm ministrul Culturii și Cultelor!! Sau UCMR și altele…”

„De ce nu se sesizează Patriarhia Română?!!” sunt câteva dintre comentariile oamenilor.

Adauga un comentariu