Local

Deputatul Silviu Macovei contestă motivele liberalilor pentru alegeri anticipate

Publicat: 13 ian. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Deputatul Silviu Macovei contestă motivele liberalilor pentru alegeri anticipate
Deputatul Silviu Macovei reacționează extrem de dur la adresa guvernanților care intenționează să micșoreze bugetul pentru construcția și restaurarea bisericilor cu peste 89%

Silviu Macovei, viceliderul PSD din Camera Deputaților amendează declarațiile premierului Orban față de începerea negocierilor pentru alegeri anticipate.

Deputatul ieșean consideră că această mișcare forțată a liberalilor are legătură cu teama că vor pierde puterea și că nu vor reuși să obțină capital electoral în urma guvernării. Silviu Macovei nu consideră că motivele invocate pentru alegerile anticipate sunt plauzibile: „Nu cred că vom avea alegeri anticipate fiindcă nu există un motiv serios pentru această măsură extremă. Care este criza politică? Avem parlament ales democratic de cetățeni? Avem! Există un guvern în funcție care a fost investit democratic de parlament? Există! A, că liberalii sunt la guvernare dar au doar 20% în Parlament și nu pot să facă doar ce vor ei, ghinion! Atât au obținut în urma alegerilor democratice. Declarații de genul „să fie mai puțini pesediști în Parlament” sunt nesănătoase pentru democrație și ar trebui sancționate drastic de electorat! Parlamentul nu trebuie să fie „prietenos” cu Guvernul fiindcă acesta din urmă trebuie să-i convingă pe aleșii direcți ai cetățenilor că acțiunile lor sunt cu bună credință. Politica implică negociere și dezbatere, nu „facem doar așa cum vreau eu!”

Deputatul social-democrat explică de ce alegerile anticipate sunt o măsură cu adevărat extremă pentru protejarea democrației. „Faptul că în Constituție se scrie clar că alegerile au loc „periodic” înseamnă că trebuie să existe un interval de timp rezonabil în care politicul să se manifeste în baza votului obținut de cetățeni. Ce ar însemna să facem alegeri anticipate de fiecare dată când Guvernului nu are o majoritate parlamentară confortabilă? Abia atunci am avea un haos politic în adevăratul sens al cuvântului!” a explicat deputatul Silviu Macovei.

Adauga un comentariu