Actualitate

Descinderi de ultimă oră în biroul soțului Vioricăi Dăncilă

Publicat: 14 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Descinderi de ultimă oră în biroul soțului Vioricăi Dăncilă
Viorica și Cristinel Dăncilă

Miercuri, 14 octombrie 2020, au loc descinderi în București. Procurorii şi poliţiştii de la investigaţii economice demarează în aceste momente percheziții în biroul soțului, Cristinel Dăncilă, fostului premier al României, Viorica Dăncilă.

Percheziții în biroul lui Cristinel Dăncilă

Conform unor surse judiciare, este vorba despre un dosar în care Cristinel Dăncilă urmează să fie audiat, fără să aibă vreo calitate deocamdată.

Din primele informaţii, descinderile au loc într-o anchetă în care sunt puşi sub învinuire mai mulţi funcţionari din Primăria Topoloveni cu privire la anumite tranzacţii imobiliare, în care beneficiar ar fi această companie petrolieră la care lucrează soţul lui Dăncilă. Până acum, Viorica Dăncilă, fost premier PSD al României, nu a putut fi contactată.

Viorica Dăncilă face din nou greșeli gramaticale

Viorica Dăncilă, fostul premier al României, este celebră pentru cariera sa în politică. Dar și pentru numeroasele sale greșeli gramaticale pe care le-a spus în public. A fost aspru criticată pentru felul în care vorbește și gafele pe care le-a făcut de multe ori în fața celor care o urmăreau. Viorica Dăncilă a participat de curând la emisiunea „40 de întrebări” cu Denise Rifai, de pe Kanal D, unde a răspuns la unele dintre cele mai mari curiozități ale jurnalistei. Aceasta a gafat din nou, chiar când încerca să se scuze.

Fostul premier a explicat că este un om cu școală, care a terminat o facultate, a profesat în domeniu și a pus greșelile gramaticale pe fondul oboselii și al stresului acumulat. Viorica Dăncilă a precizat că sunt mulți lideri politici care greșesc, însă nimeni nu îi taxează ca pe ea. Astfel, ea crede că faptul că e femeie îi aduce aceste dezavantaje, iar presa încearcă să aducă în prim-plan greșelile, nu lucrurile bune pe care le-a făcut pentru țară. Nici când a încercat să explice aceste aspecte nu a putut-o face corect, strecurând în răspunsul ei o greșeală.

„Sunt un om care a terminat o facultate, a profesat, a luptat pentru fiecare treaptă pe care a urcat-o. Sub influența stresului, a presiunii, am făcut greșeli de exprimare, a oboselii. Sunt mulți lideri politici care greșesc, care aduc în limba română cuvinte noi. Dar nu îi taxează nimeni așa cum am fost eu taxată. Am văzut puterea presei, presa e puternică, când vrea să creioneze o imagine face cu mare succes. Mă face să cred că e foarte greu pentru o femeie să fie în prim plan politic, că există misoginism. A greși este omenesc, am făcut greșeli, nu am greșit niciodată în deciziile care le-am luat pentru țară și pentru oameni”, a răspuns Dăncilă.

Ce avere au Viorica Dăncilă și soțul ei

Cât despre averea ei, conform declarației de avere, Viorica și soțul ei au două case, trei terenuri, două apartamente, dar și peste 10 conturi bancare în care se află peste 200.000 de euro. În acest context, ea a precizat că nu se consideră un om foarte bogat, ci un om care a muncit pentru a avea parte de confortul de acum. Ea a mai adăugat că nu este adepta cheltuielilor „estravagante” și că pentru fiecare lucru „care” îl are, are și o justificare.

Cristinel Dăncilă manageriază operațiunile de extracție a produselor petroliere pe teritoriile județelor Argeș, Dolj, Olt, Gorj și Teleorman. În 2016 ar fi avut o remunerație de aproape 427.000 de lei. Cei doi au un singur băiat, Victor Dăncilă.

Adauga un comentariu