National

Doliu în presa din România. Lucian Oprea s-a stins din viață

Publicat: 31 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Doliu în presa din România. Lucian Oprea s-a stins din viață
Doliu in presă

Duminică seara lumea jurnaliștilor a pierdut un om important. Lucian Oprea s-a stins din viață, la vârsta de 70 de ani.

Decesul lui Lucian Oprea a fost provocat de un stop cardio-respirator. Nimeni nu se aștepta la acest sfârșit tragic. Mai ales pentru că jurnalistul părea să nu aibă nicio problemă. Chiar înainte cu două zile, de sfârșitul tragic, postase pe pagina de Facebook și nimic nu prevestea ce urma să se întâmple.

„Din nefericire, o veste îngrozitor de tristă! Lucian Oprea, ziarist de excepție, bun prieten de aproape o viață, a plecat din aceasta lume! Înmormântarea va avea loc mâine, 1.09, la Cimitirul Străulești 2, de la ora 12. Dumnezeu să-l odihnească! Condoleanțe familiei îndoliate!”, a fost mesajul postat de Cristina Vladu, apropiată a familiei lui Lucian Oprea și colegă de breaslă.

Lucian Oprea, o carieră vastă

Pe lângă carieră de jurnalist, Lucian Oprea se lansase și în lumea bloggerilor. Acesta a creat site-ul oprealuciansport.com, care în anul 2017 a fost premiat de Asociația Presei Sportive Române.

„Nu numai că mă onorează, dar mă și bucură din plin, pentru că, după cum se vede, am crezut si, evident, cred în modificările esențiale pe care profesia noastră trebuie să le urmeze…am încercat sa fiu cât se poate de obiectiv în subiectivitatea obligatorie a unui om care a trăit cele mai frumoase momente ale sportului românesc, probabil irepetabile (la ‘sporturi’, începând cu JO din 1976, de la Nadia, la fotbal am prins din plin 1983, 1986 și ce a urmat după 1990), facând, totodată, o expunere de motive.

Adică, vorba aia, ce mi-a venit cu blogul ăsta. La exact o lună de la ieșirea la pensie, în septembrie 2015, după 45 de ani și 11 zile de muncă, în vreo 15 mass-media, plus vreo 40-50 în colaborare, inclusiv în Japonia, Elveția, Franța, Bulgaria, Italia, SUA, am creat acest blog”, povestea chiar Lucian Oprea.

Adauga un comentariu