International

Donald Trump anulează convenția națională republicană de teama răspândirii coronavirusului

Publicat: 24 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Donald Trump anulează convenția națională republicană de teama răspândirii coronavirusului
Donald Trump, președintele SUA

Președintele Donald Trump a declarat că anulează convenția națională republican, prevăzută să aibă loc luna viitoare în Jacksonville, de teama răspândirii coronavirusului.

În cadrul convenţiei republicane, prevăzută să aibă loc în Florida, Donald Trump urma să fie desemnat oficial drept candidat al partidului la alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie.

Trump le-a transmis consilierii săi să găsească o modalitate de a organiza convenția într-o zonă unde se bucură de apreciere după ce oficialii din Carolina de Nord au spus că nu pot garanta un astfel de eveniment la Charlotte. Consilierii au căutat o nouă locație și până la urmă a fost ales Jacksonville, unde primarul și guvernatorul Floridei sunt aliații lui Trump.

Totuși, creșterea numărului de cazuri de COVID-19 în Florida, l-au determinat pe Trump să ia decizia de a anula convenția republicană.

Donald Trump anulează convenția națională republican:

Anularea convenției a apărut și pe măsură ce sondajele continuă să demonstreze dezaprobarea publică față de Trump, presupusul candidat democrat Joe Biden câștigând procente bune de pe urma slabei administrării a crizei COVID-19 de către adminsitrația Trump.

Săptămâna trecută, Donald Trump a renunțat la refuzul de a pruta mască de protecție și de a mai promova cu entuziasm adunările de campanii publice în masă. Mia mult, Trump a fost obligat să recunoască pentru prima dată că pandemia de COVID-19 este departe de a fi trecut.

„Am discutat cu echipa mea și am ajuns la concluzia că organizarea evenimentulu ide la Jacksonviile nu este correct. Trebuie să protejez americanii. Asta am făcut întotdeauna. Asta voi face întotdeauna!”, a spus Donald Trump.

Trump a declarat că va susține totuși un discurs de acceptare într-o anumită formă, dar nu va fi în fața miilor miile de oameni, așa cum era planificat.

În conferința de presă de ieri, Donald Trump a remarcat că presa ar fi avut o reacție negativă dacă ar fi continuat pe idea ținerii convenției republicane, în timp ce focare de coronavirus sunt în continuare în toată țara.

„Aș fi văzut imediat mass-media spunând:  Oh, acest lucru este foarte nesigur! De aceea, nu vreau să fiu în această poziție. Nu din cauza mass-media am luat decizia, dar sunt convins că asta ar fi spus. Oricum, vom avea o manifestare frumoasă. Totul va fi online și mai mulți oameni vor avea acces la eveniment“, a spus Trump.

Și democrații și-au anulat convenția

Democraţii au anunţat în urmă cu o lună că vor renunța la convenţia ce era programată să aibă loc la Milwaukee, Wisconsin, între 17 şi 20 august. Democrați iau ales varianta online pentru desfășurarea convenției.

Fostul vicepreşedinte Joe Biden va fi desemnat oficial candidat al democraţilor în alegerile din 3 noiembrie, iar sondajele arată că Biden are șanse mari să câștige în fața lui Donald Trump.

Democratul Tommy Hazouri a declarat că atât republicanii, cât și democrații, au avut de câștigat în urma decziilor luate de a -și anula convențiile.

„Cred că republicanii și democrații au câștigat deopotrivă pe acesta”, a spus Tommy Hazouri despre decizia lui Donald Trump de a anula evenimentul.

SUA sunt cea mai afectată ţară de pandemia noului coronavirus, cu peste 144.000 de decese, patru milioane de cazuri de contaminări şi un milion de teste pozitive într-o perioadă de cincisprezece zile.

Adauga un comentariu