International

Elena, o pacientă de 104 ani, a învins Covid-19. A fost aplaudată când a fost externată după 14 zile

Publicat: 15 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Elena o pacientă de 104 ani a învins Covid-19. A fost aplaudată când a fost externată după 14 zile
Elena, o pacientă de 104 ani, a învins Covid-19. După ce a stat 14 zile internata în spitalul Gregorio Marańón din Madrid, bătrâna a fost externată

Vindecare miraculoasă în Spania care face înconjurul lumii. Elena, o pacientă de 104 ani, a învins Covid-19. După ce a stat 14 zile internata în spitalul Gregorio Marańón din Madrid, bătrâna a fost externată.

Medicul care a tratat-o pe pacienta centenară a declarat pentru presă că bătrâna este o supraviețuitoare și că nu a avut nevoie de respiraţie asistată.

Elena, o pacientă de 104 ani, a învins Covid-19

O știre cu o pacientă din Spania care a învins coronavirusul face în aceste zile înconjurul lumii. Este vorba despre Elena, o pacientă spaniolă în vârstă de 104 ani, care a fost externată după ce a învins boala COVID-19 şi după ce a stat 14 zile internată într-un spital din capitala Spaniei.

Medicul Alvaro Alejandre de Ońa, cel care a tratat-o pe pacienta centenară a declarat că pacienta centenară este o supraviețuitoare, în condițiile în care anul trecut a fost infectată cu gripa A, iar anul acesta a depășit infecția cu COVID.

“Elena este o supravieţuitoare, anul trecut a fost internată cu gripă A, iar anul acesta a depăşit infecţia COVD-19” provocată de SARS-CoV-2, a informat medicul Alvaro Alejandre de Ońa, care a tratat-o pe pacienta centenară.

Medicul a mai subliniat faptul că femeia nu a avut nevoie de respiraţie asistată.

Exemplul Elenei constitue un licăr de speranţă în acest al doilea val, având în vedere că vârsta să înaintată constituie unul din factorii cei mai importanţi la pacienţii infectaţi.

Acest caz special a determinat personalul Serviciului de Medicină Internă, medici, infirmiere şi personal auxiliar să se despartă cu aplauze de Elena la ieşirea din spital, care le-a mulţumit şi le-a urat la rândul ei sănătate şi că “totul să se rezolve cu bine”.

Ea a cerut să fie dusă acasă, unde trăieşte singură şi duce o viaţă independentă, fapt dovedit prin forţa cu care a combătut boala, se arată în comunicatul spitalului.

Gregorio Marańón este unul dintre marile spitale de stat din Madrid şi unul care a îngrijit cei mai mulţi pacienţi cu COVID-19 din Spania (12.719 de pacienţi).

În perioada de vârf a epidemiei de la Madrid (6 martie – 2 aprilie), au fost spitalizate peste 1.000 de persoane la acest centru, iar în cel de-al doilea val au fost tratate peste 2.300 de persoane infectate cu SARS-CoV-2.

În prezent, în secţiile spitalului Gregorio Marańón sunt internaţi 96 de pacienţi cu COVID-19, dintre care 23 sunt la terapie intensivă.

O femeie din România, în vârstă de 96 de ani, s-a vindecat de coronavirus

Caz similar și în țara noastră, chiar daca este o mică diferență intre cele doua paciente. Este vorba despre o bătrână din România care s-a vindecat de COVID la 96 de ani, după mai multe zile de spitalizare. În unitatea medicală, Tanti Oiţa, aşa cum o numesc apropiaţii, a urmat tratamentul standard, iar acum este acasă fericită împreună cu familia ei.

Ioana Pluteanu, sau tanti Oiţa cum adoră să i se zică, este o femeie de 96 de ani care a învins coronavirusul. După mai multe zile în care a stat internată în spital, unde a urmat un tratament standard pentru COVID, precum şi cu multe rugăciuni la Cel de sus, bătrână este acum sănătoasă şi se bucura în continuare de viaţă.

Ioana Pluteanu are 96 de ani şi din păcate s-a infectat cu SARS-CoV-2, chiar dacă a stat numai casă. Femeia a chemat un zidar pentru nişte reparaţii şi apoi bărbatul a început să aibă frisoane şi nu s-a mai prezentat la muncă.

Bătrâna din Ploieşti a început să aibă şi ea simptome şi a ajuns la peste 90 de ani infectată cu COVID, în spital.

“Nu mai ştiam de mine, mama! Dar n-am avut nevoie de mască de oxigen. Am luat tratamentul, perfuziile… Eram cinci în salon, fete vorbăreţe, eu doream să vin acasă mai repede, că nu puteam să dorm. Era cineva care urla, strigă, de o auzeam şi eu, care mai aud bine doar cu o ureche. Dar au luat-o de acolo, săraca femeie! Cine ştie ce s-a întâmplat cu dânsa? Cu igiena am avut probleme. Când m-am întors acasă, spălatul pe dinţi mi s-a părut un dar de la Dumnezeu. Purtaţi masca, mamaie, spălaţi-vă pe mâini, respectaţi regulile!” spune tanti Oiţa pentru Libertatea.

”Am scăpat! Acolo, singură, în spital, mă gândeam doar la cum vă fi să ajung acasă, să-mi strâng fiica în braţe. Asta mi-a dat putere! Uneori, trăgeam aer în piept şi-mi spuneam că aş fi dat orice să mai simt mirosul de ciorbă din bucătăria de acasă. Mă visam tăind ceapă. Şi ardei tăiam, pentru o ciorbă bună”, spune tanti Oiţă.

Cum a ieşit din spital? “E, mi-a spus într-o zi: «Mamă, ia-mă de aici, că nu mai pot!»”, povesteşte fiica bartanei care s-a temut pentru viaţa mamei sale.

Adauga un comentariu