Actualitate

Emoțiile continuă pentru Ioana Băsescu și Elena Udrea: Instanța amână pentru a treia oară verdictul în dosarul finanțării campaniei prezidențiale din 2009

Publicat: 16 feb. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Emoțiile continuă pentru Ioana Băsescu și Elena Udrea Instanța amână pentru a treia oară verdictul în dosarul finanțării campaniei prezidențiale din 2009
Fiica fostului președinte al României, Ioana Băsescu, și fostul ministrul al Turismului și Dezvoltării, Elena Udrea

Emoțiile continuă pentru Ioana Băsescu și Elena Udrea în dosarul dosarul finanțării campaniei electorale din 2009. Curtea de Apel București a amânat, marți, 16 februarie, luarea unei decizii în dosarul în care sunt judecate fiica fostului președinte al României, Ioana Băsescu și fostul ministrul al Turismului și Dezvoltării, Elena Udrea, dar și alte persoane.

„În baza art.391 alin.(2) C.proc.pen. amână pronunțarea la data de 02.03.2021. Cu drept de apel odată cu fondul. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 16.02.2021”, se arată în minuta magistratului de caz.

Pedepse grele cerute de procurorii DNA

Procurorul DNA a cerut la termenul de pe 26 ianuarie, o pedeapsă de 12 ani de închisoare plus spor pentru Elena Udrea. Fostul ministru al Turismului și Dezvoltării este acuzată de spălare de bani și instigare la luare de mită.

„Având în vedere jurisprudența și starea de concurs de comitere a faptelor apreciem că legea penală mai favorabila e Codul penal vechi. Chiar dacă limitele de pedeapsa sunt mai ridicate decât cele din Codul penal nou. Condamnați pe inculpata Udrea Elena pentru cele șapte fapte, aflate în concurs.

Limitele pedepsei sunt de la 3 la 12 ani. Dozarea pedepsei trebuie să fie corespunzătoare urmare modului în care a înțeles să se folosească de sarcinile si funcția avute.(…) Dispuneți stabilirea executării pedepsei în regim privativ de libertate”, a cerut procurorul DNA.

15 ani de închisoare au cerut procurorii pentru Ioana Băsescu

În ceea ce o privește pe Ioana Băsescu, fiica fostului președinte, reprezentantul parchetului anticorupție a cerut o pedeapsă orientată spre maximul prevăzut de lege în cazul delapidare, ceea ce înseamnă 15 ani.

În același dosar, pentru Dan Andronic, procurorul DNA a cerut o pedeapsă cu închisoarea cu executare.

În acest dosar judecătorul CAB a încheiat dezbaterile la jumătatea lunii ianuarie iar până la acest moment a amânat stabilirea verdictului de două ori. Pe 14 decembrie anul trecut, Curtea de Apel București mai amânase o dată procesul, stabilind termen pentru 8 ianuarie 2021. Unul dintre inculpații din dosar a anunțat atunci instanța, prin intermediul avocatului său, că a fost infectat cu COVID 19, dar că dorește să asiste la audierea Elenei Udrea pentru a-i adresa întrebări. Pe 26 ianuarie, hotărârea a fost din nou amânată.

Elena Udrea: „Dacă o omoram pe Kovesi, aveam șanse la o solicitare de pedeapsă mai mică din partea DNA!“

Elena Udrea a comentat adresa procurorului de ședință de la DNA, care a cerut condamnarea acesteia la 12 ani de închisoare.

„Câteva considerații despre termenul de ieri din dosarul în care sunt acuzată alături de Ioana Băsescu și alte 3 persoane. A fost ultimul termen, cel în care și procurorul și avocații au pus concluzii. Prima considerație, acuzațiile se referă nu la campania electorală din 2009 de alegere a președintelui Traian Băsescu, așa cum greșit se spune, pentru că procurorii au amestecat intenționat lucrurile, ca să îl implice pe fostul Președinte ci la CAMPANIA PRIVIND REFERENDUMUL PENTRU PARLAMENT UNICAMERAL ȘI REDUCEREA NUMĂRULUI DE PARLAMENTARI LA 300!!!!!, desfășurat în aceeași perioadă cu alegerile prezidențiale.

Aici, întrebarea pe care am pus-o instanței, argumentat cu prevederile Constituției și ale Legii Referendumului, a fost cine este beneficiarul sumelor de bani care fac obiectul acuzației, cu care s-au plătit panouri pe care era scris «Vino și tu la Referendum»????“, susține Elene Udrea.

Adauga un comentariu