International

Facebook, 3.2 miliarde conturi false şterse

Publicat: 14 nov. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Facebook 3.2 miliarde conturi false şterse
19415931 - bath, united kingdom - may 4, 2011: close-up of the facebook homepage displayed on a lcd computer screen with silhouette of a man

Facebook a decis eliminarea a 3,2 miliarde de conturi false. De asemenea, milioane de postări ce fac referire la abuzuri împotriva copiilor şi sinucideri. Acţiunile companiei s-au desfăşurat în perioada aprilie-septembrie.

Miercuri, a fost publicat cel mai recent raport al companiei. Acesta face referire la moderarea plastformei de social media.

Numărul de conturi false şterse este dublu. Comparație faţă de cele 1,55 de miliarde de conturi blocate în aceeaşi perioadă a anului trecut, conform raportului.

Platformă de socializare a declarat pentru prima oară câte postări a şters de pe aplicaţia de fotografii Instagram. Au fost identificate de către personale specializate în domeniul dezinformării. Acestea fac subiectul unei îngrijorări deoarece frecvența ştirilor false este în creştere.

„Depistarea proactivă a conţinutului neconform a fost mai scăzută pe Instagram la toate categoriile, comparativ cu Facebook, unde compania a implementat iniţial multe dintre instrumentele sale de depistare a neconformităţilor”, a arătat compania în raport.

Compania a afirmat depistarea proactivă pe Facebook a conţinutului afiliat organizaţiilor teroriste în 98,5% din cazuri şi în 92,2% din cazuri pe Instagram.

În trimestrul al treilea, aplicaţia a eliminat circa 11,6 milioane de postări pe Facebook care erau caracterizate nuditate şi exploaterea copiilor şi 754.000 pe Instagram.

În premieră, Facebook a inclus în raport „acţiunile întreprinse legate de conţinutul care implica violenţă împotriva propriei persoane”, blocând circa 2,5 milioane de postări care arătau sau îndemnau sinuciderea sau rănirea propriei persoane.

Facebook a şters totodată circa 4,4 milioane de postări care implicau vânzări de droguri, în trimestrul al treilea.

Adauga un comentariu