International

Flavio Cotti, fostul președinte elvețian, a murit de coronavirus

Publicat: 17 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Flavio Cotti fostul președinte elvețian a murit de coronavirus
Este doliu în Elveția după ce Flavio Cotti, fostul președinte elvețian, a murit de coronavirus

Este doliu în Elveția după ce Flavio Cotti, fostul președinte elvețian, a murit de coronavirus. Potrivit presei locale, fostul om politic, în vârstă de 81 de ani, a decedat miercuri după-amiază într-un spital din Locarno.

Flavio Cotti a fost preşedinte al Confederaţiei Elveţiene de două ori, în 1991 şi 1998. De asemenea el a fost și ministru de externe și interne.

Flavio Cotti, fostul președinte elvețian, a murit de coronavirus

Flavio Cotti, fostul președinte elvețian, care a fost și ministru de externe și interne, în vârstă de 81 de ani, a pierdut lupta cu noul coronavirus.

Veste cruntă a fost dată de actualul şef al diplomaţiei de la Berna, Ignazio Cassis: „Cu mare tristeţe am aflat despre decesul lui Flavio Cotti”, a scris pe Twitter, Cassis.

Potrivit presei locale,  el a decedat miercuri după-amiază într-un spital din Locarno „după complicaţîi cauzate de coronavirus”. Flavio Cotti, jurist de formaţie, a fost membru al Partidului Creştin-Democrat din Ticino, înainte de promova în politică şi a petrece 12 ani în guvernul federal de la Berna, între 1987 şi 1999.

Totodată, Cotti a fost preşedinte al Confederaţiei Elveţiene de două ori, în 1991 şi 1998. Elveţia are un sistem de preşedinţie anuală prin rotaţie dintre membrii guvernului federal.

Flavio Cotti s-a făcut cunoscut mai ales prin acţiunile sale în favoarea apropierii Elveţiei de instanţele internaţionale, pledând în special pentru aderarea ţării la ONU, şi păstrării oraşului Geneva că sediu al unor organizaţii internaţionale, printre care Organizaţia Mondială a Comerţului.

Premierul unei țări din Africa a murit în urma infectării cu noul coronavirus

La începutul săptamânii o veste tristă avea să vină din Africa. Ambrose Mandvulo Dlamini, premierul regatului african Eswatini, a murit duminică într-un spital din Africa de Sud, după ce cu două săptămâni înainte fusese diagnosticat pozitiv la COVID-19. Premierul avea 52 de ani și era prim-ministrul ultimei monarhii absolute a continentului.

Ambrose Mandvulo Dlamini a fost internat într-un spital din Africa de Sud la 1 decembrie

“Majestatea Sa mi-a cerut să informez naţiunea despre decesul trist şi prematur (al premierului, n.r.), în timp ce era primea îngrijiri într-un spital din Africa de Sud”, a declarat viceprim-ministrul Themba Masuku într-un comunicat.

Premierul fusese internat într-un spital din Africa de Sud pe 1 decembrie, după ce cu două săptămâni înainte fusese diagnosticat pozitiv la COVID-19.

La 15 noiembrie, el a anunţat că a fost testat pozitiv la coronavirus, adăugând că este “asimptomatic” şi că se simte bine. Până la unda verde a medicilor, el a lucrat de acasă, potrivit Agerpres.

Liviu Dragnea are coronavirus

Fostul lider PSD, Liviu Dragnea, a fost confirmat cu COVID-19. Fostul  președinte al Camerei Deputaților a fost internat de urgență la Spitalul penitenciarului Jilava. Acesta ar fi intrat în contact cu virusul SARS-CoV-2 de la un coleg de celulă.

„Am vorbit foarte scurt cu domnul Liviu Dragnea, a fost luat și dus la Jilava, unde este spital COVID. Ieri era bine, dar acum nu știu. Dânsul este și fumător. Este exact ce îi trebuia”, a spus Flavia Teodosiu, avocata fostului lider PSD, potrivit libertatea.ro.

Dragnea are șanse mari să părăsească penitenciarul mai repede. Acesta a câștigat recent în instanță dreptul de a se întoarce la muncă în perioada în care se află în penitenciar, având în vedere că în ultima vreme nu a mai putut să facă acest lucru.

Codrin Ștefănescu este cel care a făcut anunțul pe o pagină de socializare.

„Avocatul Flavia Teodosiu a reușit, azi (c.n. joi), să obțină la Curtea de Apel București suspendarea deciziei abuzive a ANP, pe baza căruia i-a fost retras dreptul la muncă! Vă reamintesc că sancțiunea i-a fost dată în urma unui interviu dat în presă! Pentru că Liviu Dragnea nu are voie să vorbească și nu are drepturi de nici un fel! Pentru că actuala putere încă tremură de spaimă doar când i se pronunță numele! Bravo, Flavia! Ai reușit să îndrepți un abuz infiorător și ai demonstrat că există magistrați care aplică corect legea!”, a scris Codrin Ștefănescu pe pagina să de Facebook.

Adauga un comentariu