Sport

Gala The Best, anulată! FIFA nu va mai oferi trofeul în acest an. Ce se întâmplă cu Balonul de Aur

Publicat: 14 mai 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Gala The Best anulată FIFA nu va mai oferi trofeul în acest an. Ce se întâmplă cu Balonul de Aur

Ediția galei The Best din acest an va fi anulată de către FIFA, din cauza pandemiei de coronavirus, astfel că trofeul pentru cel mai bun jucător nu va mai fi acordat.
Gala ar fi urmat să aibă loc în luna septembrie, la Milano, însă FIFA a decis să suspende evenimentul și să nu decerneze vreun trofeu în acest an, după ce pandemia de coronavirus a forțat unele campioanate să fie încheiate prematur, iar altele să fie suspendate pe o perioadă nedeterminată, scrie Marca.

FIFA a decis amânarea Campionatului Mondial

De asemenea, forul condus de Gianni Infantino a decis amânarea mai multor competiții pe care ar fi trebuit să le organizeze în 2020, precum Campionatul Mondial de fotbal feminin U17 și U20, dar și Campionatul Mondial de futsal.
În 2019, cel mai bun fotbalist desemnat de FIFA a fost Lionel Messi, care i-a învins pe Virgil van Dijk și Cristiano Ronaldo.
Pe lângă premiul de cel mai bun fotbalist, la gala FIFA The Best erau acordate distincții și pentru cei mai buni antrenori și cele mai bune jucătoare. De asemenea, forul mondial realiza echipa anului.

Ce se întâmplă cu Balonul de Aur 2020?

Dacă FIFA a luat deja o decizie radicală în privința galei The Best, rămâne de văzut ce se va întâmpla în cazul altor premii individuale importante.
O soartă similară ar putea avea Gheata de aur, având în vedere că unele campionate, precum Franța sau Olanda, au fost încheiate prematur, astfel că nu pot exista șanse egale între fotbaliști.
În ceea ce privește Balonul de Aur, France Football nu a luat încă o decizie legată de ediția din acest an. Din 1956 și până în prezent, trofeul a fost acordat în fiecare an, astfel că o eventuală anulare a evenimentului ar reprezenta o premieră negativă.

6 trofee ale Balonului de Aur a cucerit Lionel Messi până în prezent, fiind lider la acest capitol
5 astfel de trofee individuale a câștigat Cristiano Ronaldo

Adauga un comentariu