International

Greta Thunberg și-a înregistrat numele său și cel al mișcării globale lansate drept mărci comerciale

Publicat: 30 ian. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Greta Thunberg și-a înregistrat numele său și cel al mișcării globale lansate drept mărci comerciale
FILE - In this Friday, Sept. 20, 2019 file photo, Swedish environmental activist Greta Thunberg attends an interview with the Associated Press before the Climate Strike, at City Hall, in New York. Swedish climate activist Greta Thunberg is among four people named Wednesday as the winners of a Right Livelihood Award, also known as the "Alternative Nobel." Thunberg is being recognized "for inspiring and amplifying political demands for urgent climate action reflecting scientific facts," the prize foundation said. (AP Photo/Eduardo Munoz Alvarez, File)

Activista suedeză pentru mediu Greta Thunberg a anunțat că și-a înregistrat numele său și cel al mișcării globale lansată de ea, #FridaysForFuture drept mărci comerciale, pentru a opri interpretările oamenilor și pentru a-și proteja demersul, transmite BBC. În 2018, o grevă a Gretei în școală a devenit o mișcare la nivel global, care a devenit cunoscută sub numele de #FridaysForFuture. Milioane de oameni au luat parte la prosteste. Thunberg a explicat, pe Instagram, că oamenii au încercat să vândă produse și să strângă bani sub numele acestei mișcări.

„Numele meu și mișcarea #FridaysForFuture sunt utilizate în mod constant în scopuri comerciale, fără niciun acord”, a spus tânăra de 17 ani.

Thunberg a înaintat o cerere şi pentru înregistrarea mărcii “Skolstrejk for klimatet”, adică „grevă școlară pentru climă”, fraza pe care a folosit-o de când a început protestul în fața Parlamentului din Suedia, în 2018. Ea a adăugat că oamenii au încercat să și-o însușească, „pentru a relaționa cu personalități, cu politicieni, cu mass-media și cu artiști”. De asemenea, Thunberg a anunțat că a înființat o fundație non-profit, pentru a se ocupa de partea financiară a #FridaysForFuture.

„Scopul fundației va fi promovarea sustenabilității ecologice, climatice și sociale, precum și a sănătății psihice”, a mai adăugat ea pe Instagram.

Adauga un comentariu