National

Klaus Iohannis, despre pandemia de coronavirus: „Deşi sunt semne pozitive, mai avem încă mult de luptat împreună”

Publicat: 23 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Klaus Iohannis despre pandemia de coronavirus Deşi sunt semne pozitive mai avem încă mult de luptat împreună
Preşedintele Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a vorbit despre pandemia de coronavirus și a precizat că deși până în prezent sunt semne pozitive, lupta este departe de a fi câștigată. Șeful de stat a adăugat faptul că, până la utilizarea unui vaccin pe scară largă, doar respectarea măsurilor de protecţie şi a restricţiilor poate limita pandemia.

”Subliniez din nou că, deşi sunt semne pozitive, mai avem încă mult de luptat împreună, noi toţi, pentru a ţine această pandemie sub control. Până la apariţia vaccinului anti-COVID şi la folosirea lui la scară largă, la scară naţională, doar respectarea normelor sanitare, atenţie, doar respectarea normelor sanitare şi a măsurilor de restricţie este eficientă pentru a limita răspândirea acestui virus”, afirmat, duminică, Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis, despre pandemia de coronavirus

Președintele României a făcut din nou apel la populație pentru respectarea măsurilor şi a restricţiilor.

”Medicii fac tot posibilul pentru a salva cât mai multe vieţi. Haideţi să-i sprijinim, fiecare dintre noi în acest efort uriaş pentru a proteja sănătatea întregii naţiuni!”, a mai precizat preşedintele.

Iohannis a vorbit și despre măsurile de carantinare

Preşedintele Klaus Iohannis a vorbit despre pandemia de coronavirus, dar și despre măsurile de carantinare. Iohannis a afirmat că în toate localităţile unde a fost impusă carantina rezultatele încep să se vadă, iar ”creşterea necontrolată” a încetat. Restricţiile vor rămâne în vigoare până când, mai multe zile la rând, numărul de cazuri va scădea, astfel încât să fie evident că infecţia nu se mai răspândeşte ”galopant”.

Întrebat într-o conferință de presă, susținută duminică, dacă se vă ajunge la carantinarea municipiului Bucureşti, având în vedere că multe dintre localităţile învecinate au intrat deja în carantină şi a declarat:

”Vedeţi, carantinarea este o măsură complexă de restricţionare a circulaţiei în esenţă, care permite controlul răspândirii pandemiei într-o localitate. Avem deja de câteva săptămâni măsuri de carantinare luate şi primele rezultate au început să apară. Acolo unde s-au luat măsuri de carantinare, creşterea aceea necontrolată de cazuri de pe o săptămână pe alta, în toate cazurile, a încetat, urmând să se menţînă restricţiile până când numărul de infectări începe să scadă, dar nu doar într-o zi, ci în mai multe zile consecutive, în aşa fel încât să se poate considera că infecţia nu se mai răspândeşte galopant”.

Marcel Vela îl contrazice pe Klaus Iohannis. Ce se va întâmpla cu târgurile de Crăciun

Marcel Vela îl contrazice pe președintele Klaus Iohannis cu privire la târgurile de Crăciun. Șeful de stat a susţinut în mod categoric, într-o conferinţa de presă de săptămână trecută, că organizarea târgurilor sărbătorii în acest an este imposibilă şi inoportună.

”Depinde de ce înţeleg prin târgul de Crăciun, depinde de cum îl organizează, depinde de cum respectă sau nu respectă regulile sanitare. Deci sunt câteva repere destul de relative. Esenţa este să se respecte legea şi să nu fie un pericol pentru sănătatea publică”, a spus Vela.

Iohannis a spus sus si tare ca targurile din acest an nu au cum sa se tina.

„După părerea mea, organizarea unui târg de Crăciun în plină pandemie, când avem totuşi încă aproape 10.000 de cazuri noi în fiecare zi, mi se pare imposibilă şi inoportună. Aceste târguri de Crăciun, în acest an, cu siguranţă nu se pot organiza”, a declarat Klaus Iohannis într-o conferință de presă la Palatul Cotroceni.

Adauga un comentariu