Actualitate

La Spitalul de Boli Infecțioase din Iași se reiau internările pentru pacienții non-covid. Decizia a fost luată după ce numărul bolnavilor diagnosticați cu COVID-19 a scăzut

Publicat: 09 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
La Spitalul de Boli Infecțioase din Iași se reiau internările pentru pacienții non-covid. Decizia a fost luată după ce numărul bolnavilor diagnosticați cu COVID-19 a scăzut
Spitalul de Boli Infecțioase din Iași redeschide circuitele pentru pacienții non-covid

Spitalul de Boli Infecțioase din Iași redeschide circuitele pentru pacienții non-covid. Numărul scăzut de pacienți cu COVID-19 internați la unitatea medicală a determinat conducerea spitalului să reia internările non-covid. În prezent, în unitatea medicală sunt internați 3 pacienți cu meningită și 100 diagnosticați cu COVID-19

La Spitalul de Boli Infecțioase din Iași a scăzut drastic numărul de pacienți internați cu COVID-19. Dacă în urmă cu câtevă săptămâni managerul unității medicale, prof. dr. Carmen Dorobăț, anunța că toate paturile sunt ocupate, acum se lucrează la doar 50 la sută din capacitatea maximă a spitalului. De-a lungul pandemiei de coronavirus, din cauza numărului mare de pacienți, Spitalul de Boli Infecțioase din Iași transfera bolnavii la Spitalul „Căi Ferate” din Iași. Ieri, prof. dr. Carmen Dorobăț a anunțat că redeschide circuitele pentru pacienți cu alte afecțiuni din gama bolilor infecțioase.

Prof. dr. Carmen Dorobăț: „Am decis să redeschidem circuitele pentru pacienții cu alte afecțiuni care erau tratate înainte la noi”

Spitalul de Boli Infecțioase rămâne în linia întâi în lupta cu COVID-19. Cu toate aceastea, datorită scăderii drastice a numărului de pacienți cu COVID-19 care necesită internare, s-a hotărât redeschiderea circuitelor pentru pacienții cu alte afecțiuni. În plină pandemie de coronavirus, acești pacienți erau transferați la Spitalul de Pneumoftiziologie din Iași din cauza locurilor limitate.

„Avem 100 de pacienți cu COVID-19 în spital. Din acest motiv, am decis să redeschidem circuitele pentru pacienții cu alte afecțiuni care erau tratate înainte la noi. În acest moment avem internați în spital 100 de pacienți diagnosticați pozitiv la infecția cu coronavirus. De când am redeschis circuitele și pentru pacienți non-covid, am internat 3 pacienți diagnosticați cu meningită”, spune prof. dr. Carmen Dorobăț, manager la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.

Pacienții cu HIV și cu afecțiuni ale sistemului nervos central au nevoie de îngrijiri medicale și sunt așteptați la spital

Unitatea medicală desemnată spital principal care tratează pacienții cu COVID-19 rămâne în continuare pe baricade. În cazul în care numărul de îmbolnăviri cu COVID-19 va crește, spitalul va închide din nou circuitele pentru pacienții non-covid.

„Redeschidem circuitele pentru că numărul de pacienți a scăzut. În cazul în care vom înregistra o altă creștere a numărului de cazuri, vom proceda la fel cum am procedat la începutul pandemiei de coronavirus. Acum, însă, pacienții cu HIV și pacienții cu afecțiuni ale sistemului nervos central care au nevoie de îngrijiri medicale sunt așteptați la spital. Sperăm, totuși, că populația a înțeles că păstrarea măsurilor de siguranță este necesară chiar și acum, când ne-am relaxat, pentru a nu asista la un nou val de îmbolnăviri”, mai spune prof. dr. Carmen Dorobăț.

La secția de ATI de la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași nu mai este niciun pacient cu COVID-19

La secția de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) de la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, nu mai este internat niciun pacient. Secția a fost închisă pentru dezinfecție și este pregătită pentru momentul în care un nou pacient cu COVID-19 în stare critică va avea nevoie de îngrijiri medicale de specialitate.

„Momentan, secția de ATI este închisă. Unii pacienți care au fost internați aici au fost transferați pe salon, iar alții, din păcate, s-au stins. Cei care au decedat sufereau și de alte comorbidități, ca diabetul zaharat, obezitate, boli cardiovasculare. Momentan facem dezinfecție și ne pregătim. În continuare, secția de ATI rămâne strict pentru suportul pacienților diagnosticați cu coronavirus. Dacă dintre pacienții non-covid internați la noi în spital vor avea nevoie de suport într-o secție de ATI, atunci aceștia vor fi transferați la o altă unitate medicală de specialitate”, spune Dr. Florin Roșu, coordonator la secția de ATI de la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.

Ieri s-a înregistrat recordul național ca număr de pacienți cu coronavirus, 555 de persoane în 24 de ore

Chiar dacă numărul de cazuri de coronavirus a scăzut la Iași și Spitalul de Boli Infecțioase redeschide circuitele pentru pacienții non-covid, la nivel național, ieri s-a înregistrat recordul ca număr de pacienți cu COVID-19. Medicii recomandă ieșenilor să rămână prudenți în ceea ce privește respectarea măsurilor de siguranță.

„La nivel național am asistat la un record în ceea ce primește numărul de infectați cu coronavirus. Într-o singură zi s-au înregistrat 555 de cazuri. Faptul că putem externa pacienții asimptomatici conform ordinului de ministru nu înseamnă că numărul de cazuri a scăzut neapărat la Iași. Înseamnă că avem mai puțini pacienți internați. Rămâneți în continuare vigilenți și păstrați măsurile de siguranță”, încheie prof. dr. Carmen Dorobăț.

Adauga un comentariu