Actualitate

Liviu Pop, scos de pe lista PSD pentru parlamentare. Face sondaj dacă să demisioneze sau nu din partid

Publicat: 22 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Liviu Pop scos de pe lista PSD pentru parlamentare. Face sondaj dacă să demisioneze sau nu din partid
Senatorul PSD și fost ministru al educației Liviu Pop

Senatorul PSD Liviu Pop, fost ministru al Educației, a fost scos de pe lista PSD Maramureș pentru alegerile parlamenatre ce vor avea loc pe 6 decembrie. Liviu Pop se adaugă unei liste mai lungi de parlamentari PSD care nu au mai fost incluși pe listele social democraților pentru noile alegeri parlamentare.

Supărat, senatorul Liviu Pop face acum un sondaj pe pagina sa de Facebook pentru a afla dacă ar trebui să demisioneze din partid.

„Desi am fost votat pentru prima pozitie la Senat de CEX PSD Maramures, am fost inlaturat de pe lista. Ce decizie credeti ca ar trebui sa iau: Sa raman in PSD? Sa imi dau demisia din PSD? Sa candidez din partea altui partid? Altceva? Va multumesc pentru eventualul raspuns. Respect!”, a scris pe pagina sa de Facebook Liviu Pop.

Marian Oprișan, scos și el de pe lista PSD

Consiliul Politic Naţional al PSD (fostul CEx) a decis, miercuri, 21 octombrie, să invalideze lista candidaților PSD Vrancea la alegerile parlamentare. La Camera Deputaţilor, pe primul loc pe listă a fost desemnat de către Consiliului Politic Judeţean Nicuşor Halici, urmat de Elena Stoica, Laurenţiu Daniel Marin, Vasile Carnariu Vasile, George Claudiu Nica, Doru Geany Bălan şi Aurel Şelaru.

Marcel Ciolacu i-a reproșat lui Marian Oprișan că a pierdut alegerile în județ pentru că a insistat să candideze pentru șefia Consiliului Județean. Ca urmare,  i-a luat funcția de președinte al organizației Vrancea și și-a asumat el funcția de președinte interimar. În plus, liderul PSD i-a transmis lui Oprișan că partidul va câștiga parlamentarele în județ și fără contribuția sa.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, le-a spus liderilor județeni, miercuri, 21 octombrie, în ședința Consiliul Politic Naţional al PSD (fostul CEx), că nu va accepta să se regăsească pe listele partidului, la alegerile parlamentare, vreun candidat trimis în judecată.

Marți, conducerea PSD a decis ca vicepreședintele organizației Vrancea, Anghel Tîlvăr să preia, interimar, funcția de președinte.

Organizația PSD Vrancea anunța însă, marți seara, într-un comunicat, că și-a desemnat candidații la alegerile parlamentare, în cadrul unei ședințe care a avut loc la sediul PSD Vrancea, dar și în sistem online. Pe primul loc la Senat figurează Marian Oprișan, care, precizează comunicatul, a fost propus „în unanimitate” de membrii Consiliului Politic Județean.

Cine sunt numele de pe lista PSD Iași

În urma şedinţei Comitetului Executiv Naţional (CEx) a PSD au fost stabilite şi ultimele liste ale filialelor din teritoriu pentru alegerile parlamentare. La Iaşi, lista este următoarea:

Camera Deputaţilor

Vasile Toma

Vasile Cîtea

Marius Ostaficiuc

Silviu Macovei

Marian Șerbescu

Vasile Axinte

Constantin Apintiliesei

Bogdan Balanișcu

Senatul României

Maricel Popa

Bogdan Cojocaru

Paul Boișteanu

Florin Boca

Adrian Pănescu

Candidații PSD pentru Camera Deputaților și Senat, la București

PSD a depus miercuri, 21 octombrie, lista la Biroul Electoral Municipal cu cei 54 de candidați pentru Camera Deputaților și Senat. Primele 10-11 locuri de la Camera Deputaților și primele 4-5 locuri sunt considerate în partid ca fiind eligibile.

Șanse să prindă un loc în Parlament, la Camera Deputaților, au Alexandru Rafila, Daniel Tudorache, Diana Tușa, Daniel Florea, Nicoleta Goleac, Rodica Nassar, Carmen Mihălescu, Dan Cristian-Popescu, Oana Florea, Petre Florin Manole și Simona-Valentina Butacu.

La Senat, social democrații ar putea fi reprezentați de Gabriela Firea, Adrian Streinu-Cercel, Gabriel Mutu, Daniel Zamfir și Alexandru-Hazem Kansou.

Adauga un comentariu