Sport

Lovitură de proporții: Juventus vrea să scape de Cristiano Ronaldo! CR7, oferit Barcelonei

Publicat: 14 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Lovitură de proporții Juventus vrea să scape de Cristiano Ronaldo CR7 oferit Barcelonei
Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo (35 de ani) a câștigat al doilea titlu în Serie A în doi ani cu Juventus, dar viitorul său la campioana Italiei este incert

Cristiano Ronaldo a câștigat al doilea titlu în Serie A în doi ani cu Juventus, dar viitorul său la campioana Italiei este incert. „Bătrâna Doamnă” trebuie să facă o reducere consistentă a bugetului de salarii și încearcă să scape de starul portughez.

Guillem Balague: „Cristiano Ronaldo a fost propus la Barcelona”

Reputatul jurnalist spaniol Guillem Balague a dezvăluit că Ronaldo a fost propus la mai multe echipe, inclusiv la Barcelona.

„Motivul pentru care Cristiano Ronaldo a fost asociat cu PSG nu se datorează atât de mult faptului că PSG îl vrea, ci pentru că Jorge Mendes a primit instrucțiuni să-i găsească o altă echipă lui Ronaldo.
Am putut observa asta în ultimele 6 luni. S-a vorbit de Real Madrid, cei de acolo au spus că nu există nicio șansă ca el să revină. Au fost discuții și despre MLS etc.

Toate astea, pentru că Juventus vrea să scape de salariul lui. Cam atât de drastică e situația! Ronaldo a fost oferit peste tot, inclusiv la Barcelona. Dar nu sunt așa sigur că Juventus poate să scape așa ușor de el. De fapt, la ce salariu are… Ronaldo câștigă 23 de milioane de euro pe an, net. Atât câștiga și la Real Madrid și cred că a egalat această sumă când a semnat cu Juventus. Cine să ofere atâția bani?”, a spus Ballague.

Starul portughez își punea toate speranțele în câștigarea marelui trofeu cu Juve, care l-a ridicat ultima dată deasupra capului în sezonul 1995-1996. De atunci, „Bătrâna Doamnă” a mai jucat două finale, una în 2015 (cu Barcelona) și alta în 2017 (cu Real Madrid).
Juventus și-a pus ca obiectiv câștigarea Champions League în ultimii ani, de la aducerea lui Ronaldo. Însă socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea de pe teren. Anul trecut, „Bătrâna Doamnă” a fost eliminată în sferturi de Ajax, iar anul acesta, de Lyon, în optimi.

Cristiano Ronaldo și-a pus agentul să-i găsească echipă

Astfel, potrivit publicației Footmercato, agentul lui Ronaldo, Jorge Mendes, a discutat deja cu Leonardo, directorul sportiv de la PSG, cu care a și stabilit o întâlnire la Lisabona, locul unde se dispută sferturile de finală ale Champions League.
De altfel, Mendes are relații bune cu parizienii după ce tot pe filiera sa s-a realizat transferul lui Keylor Navas.
Sursa citată susține că PSG nu a confirmat încă această informație, cu toate că cel care a cerut întâlnirea a fost chiar Ronaldo. În plus, PSG este una dintre puținele echipe capabile să susțină salariul de 30 de milioane de euro pe an pe care Ronaldo îl are la Juve.
117 milioane de euro i-a plătit Juventus lui Real Madrid în vara anului 2018 pentru Cristiano Ronaldo.

Cristiano Ronaldo, două titluri la rând cu Juventus

Cristiano Ronaldo (35 de ani) mai are contract cu Juventus până în iunie 2022. În cei doi ani de când joacă la Juve, Ronaldo a câștigat o Supercupă a Italiei și două titluri în Serie A.
În returul cu Lyon, Cristiano Ronaldo a fost cel mai bun jucător de pe teren, după ce a dat două goluri și a mai avut ocazii, însă victoria cu 2-1 nu a fost suficientă, pentru că Lyon s-a calificat datorită golului din deplasare, după ce a câștigat în tur cu 1-0.

Dubla sa pentru Juve i-a „betonat” și mai mult poziția de cel mai bun marcator din istoria Champions League, cu 130 de goluri în 170 de partide, însă Ronaldo nu se consolează „doar” cu asta, iar la finalul meciului nu și-a ascuns nervii.
În plus, nici cele 31 de goluri din sezonul recent încheiat din Serie A nu i-au ajutat prea mult, pentru că Immobile a terminat cu 36 de reușite și e cel mai bun marcator din campionatele europene.
Cristiano Ronaldo e cel mai bun marcator din istoria Champions League, cu 130 de goluri în 170 de meciuri. Pe locul 2 e Messi, cu 115 goluri în 142 de meciuri.

Cristiano Ronaldo mai are contract cu Juventus până în 2022

În vârstă de 35 de ani, Cristiano Ronaldo a ajuns la Juventus, de la Real Madrid, în urmă cu doi ani, pentru 117 milioane de euro.
Starul portughez mai are contract cu bianconerii până în vara lui 2022. Conform presei internaționale, CR7 câștigă de 23 de milioane de euro net pe sezon, iar Juventus vrea să reducă drastic bugetul de salarii.
Cotat la 60 de milioane de euro de transfermarkt, Cristiano Ronaldo s-ar putea despărți de campioana Italiei în această vară. Rămâne de văzut ce formație se va încumeta să-i plătească un astfel de salariu.

Adauga un comentariu