Local

Lovitură după lovitură! Clanul Corduneanu, îngenuncheat! Un afacerist l-a turnat pe Bogdănel Corduneanu după ce a fost amenințat cu moartea!

Publicat: 13 nov. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Lovitură după lovitură Clanul Corduneanu îngenuncheat Un afacerist l-a turnat pe Bogdănel Corduneanu după ce a fost amenințat cu moartea

Polițiștii din Iași au reușit să mai aplice o lovitură clanului Corduneanu. Ieri-dimineață au fost percheziții la Iași într-un dosar extrem de delicat. Un afacerist a depus o plângere împotriva lui Bogdănel Corduneanu. Imediat a fost deschis un dosar, iar ieri, Bogdănel și un amic de-al său au fost ridicați direct din pat. Niciunul dintre cei acuzați nu recunoaște că ar avea vreo implicare în toată povestea, însă oamenii legii au dovezi.

Încă o lovitură pentru Clanul Corduneanu. După ce în urmă cu doar câteva zile fiul lui Costel Corduneanu a fost reținut de oamenii legii după ce a fost prins cu heroină, ieri, și fratele lui Costel, Bogdănel, a fost ridicat. Ieri-dimineață, polițiștii au descins în forță acasă la Bogdănel Corduneanu. Motivul? Bărbatul este acuzat că ar fi amenințat un om de afaceri care nu ar fi vrut să-i dea o sumă de bani împrumut. Astfel, ieri, la sediul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași au ajuns, la braț cu mascații de la Serviciul de Acțiuni Speciale (SAS), Bogdănel Corduneanu și Ștefan Bogdan Iacob. Ambii sunt bănuiți că l-ar fi amenințat și terorizat pe omul de afaceri ieșean Liviu Ilașcu.

Cum s-a ajuns aici?

Reporterii cotidianului BUNå ZIUA IAȘI au aflat că Bogdănel Corduneanu se cunoștea cu Liviu Ilașcu de ani întregi, chiar din copilărie. Ambii ar fi crescut în zona Nicolina. De ceva timp, llașcu ar fi început să facă bani, deschizându-și o firmă de transport. Mai mult decât atât, acesta făcea tranzacții cu mașini, iar lucrurile mergeau destul de bine. De bunăstarea financiară a lui Ilașcu a auzit și Bogdănel. Acum ceva timp, Corduneanu i-a cerut o sumă de bani împrumut lui Ilașcu. Cam 200 de milioane de lei vechi. Ilașcu ar fi spus că îi dă banii, însă s-a răzgândit și nu i-a mai dat. Atunci a început calvarul pentru afacerist.

Mesaje de amenințare

Surse din cadrul anchetei au precizat pentru reporterii BZI că Bogdănel Corduneanu, ajutat de prietenul său Iacob, i-ar fi transmis mesaje de amenințare lui Ilașcu. Victima s-a săturat să stea sub teroare și a cerut ajutorul polițiștilor. Ieri, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității (SIC) împreună cu mascații de la SAS au ridicat în urma descinderilor mai multe dispozitive mobile de pe care suspecții ar fi trimis mesajele de amenințare. Tot surse din cadrul anchetei au precizat că atât Corduneanu, cât și Iacob au spus că sunt nevinovați. Rămâne însă de văzut dacă este sau nu așa. Din câte se pare, în dosar, pe lângă mesajele de amenințare, există și mărturiile a mai mulți martori.

Ridicați de acasă

Mascații au intrat în același timp în casele celor doi suspecți. Bogdănel Corduneanu a fost ridicat din Dancu, acolo unde locuiește, iar Ștefan Bogdan Iacob din zona CUG. Ieri, ambii au fost reținuți pentru 24 de ore, iar mai apoi au fost duși în fața judecătorilor care au decis arestarea lor preventivă pentru 30 de zile. Urmează ca, în curând, să afle dacă ajung sau nu pentru o durată mai lungă de timp în spatele gratiilor. Bogdănel nu a stat chiar departe de problemele cu legea de-a lungul vremii. El a fost implicat alături de frații săi în mai multe scandaluri.

Colegi de arest

Acum, doi dintre membrii clanului Corduneanu ajung după gratii. Alex Corduneanu, fiul lui Costel, și Bogdănel Corduneanu, fratele lui Costel, vor fi colegi. Unul este acuzat de trafic și deținere de droguri, iar altul de amenințare. Vă reamintim că la sfârșitul săptămânii trecute, Alex Corduneanu a fost ridicat de polițiști la intrare în Vaslui. Asupra sa, anchetatorii au descoperit aproximativ 30 de grame de heroină. El a ajuns la Iași, la Institutul de Psihiatrie „Socola”, însă nu înainte ca judecătorii să-l trimită pentru 30 de zile în arest preventiv. Reporterii BZI vă vor ține la curent cu întreaga anchetă.

Adauga un comentariu