Coronavirus

Marea Britanie impune carantina pentru toți călătorii care vin din Spania

Publicat: 26 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Marea Britanie impune carantina pentru toți călătorii care vin din Spania
Marea Britanie impune carantina pentru toți călătorii care vin din Spania

Marea Britanie impune carantina pentru toți călătorii care vin din Spania. Decizia se aplică începând de azi noapte, de când toţi călătorii care sosesc în Regatul Unit din Spania trebui să intre în carantină timp de 14 zile pentru a se asigura că nu răspândesc coronavirusul, a anunţat guvernul Scoţiei.

„Spania va fi eliminată de pe lista ţărilor exceptate de la cerinţele de carantinare din cauza unui număr crescut de cazuri de coronavirus (COVID-19) în ultimele zile”, spune guvernul Scoţiei.

Marea Britanie impune carantina pentru toți călătorii care vin din Spania

Reprezentanții Guvernului Scoției susțin că atât Irlanda de Nord, cât și Țara Galilor și Anglia au luat aceeași decizie în privința celor care sossec în Marea Britanie din Spania. 

„Decizia, asumată şi de administraţiile descentralizate din Irlanda de Nord şi Ţara Galilor, precum şi de guvernul Regatului Unit, a fost luată pentru a reduce riscul transmiterii virusului prin cei care călătoresc din Spania”, a adăugat acesta.

Anglia, Scoţia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord şi-au stabilit fiecare propriile politici privind COVID-19, dar respectă reguli similare în majoritatea cazurilor.

Ce trebuie să facă români care merg în Marea Britanie

Toți românii care intră pe teritoriul Marii Britanii începând cu 10 iulie sunt obligați să se auto-izoleze timp de 14 zile, încălcarea dispoziției fiind pedepsită cu amendă de până la 1.000 de lire sterline. Înainte de a călători, românii vor avea obligația de a indica adresa la care se vor auto-izola și traseul de la frontieră la adresa respectivă, prin completarea unui formular online care va deveni disponibil pe pagina www.gov.uk/uk-border-control. De asemenea, va fi necesară descărcarea aplicației NHS de urmărire a contactelor, care va deveni disponibilă pe aceeași pagină web.

„Sunt mai multe state din UE care au introdus deja măsuri de restricţionare de diverse forme, inclusiv cu obligativitate de autoizolare. Sunt variaţiuni de la stat la stat, nu există un standard omologat. Sunt state care impun această obligaţie de autoizolare, sunt state cum este Lituania, de exemplu, care recomandă autoizolarea, 14 zile sau Slovacia care spune puteţi intra pe teritoriul Slovaciei dacă prezentaţi un test negativ făcut în ultimele patru zile, staţi cinci zile în autoizolare, la finalul celor cinci zile mai faceţi un test care dacă este negativ puteţi călători liber prin Slovacia sau cazul Maltei care interzice complet în momentul ăsta intrarea cetăţenilor români pe teritoriul său. E greu de anticipat dacă vor mai fi şi alte situaţii, dacă vor fi şi alte state care vor introduce România pe o astfel de listă, totul depinde de evoluţia epidemiologică din România”, a spus ministrul de Externe, Bogdan Aurescu.

Spania, lovită dur de COVID-19

Vineri şi Norvegia a impus din nou carantina timp de zece zile pentru persoanele care provin sau se întorc din Spania.

Spania este una dintre ţările europene cel mai dur lovite de pandemie, cu peste 290.000 de cazuri şi mai mult de 28.400 de decese. A impus măsuri de izolare foarte stricte pentru a limita răspândirea bolii, relaxându-le apoi la începutul verii. Însă noi focare au izbucnit în ultimele săptămâni, regiunea Catalonia din nord-estul ţării fiind unul dintre punctele fierbinţi.

Catalonia, unde sunt mai multe staţiuni turistice, dar şi oraşul Barcelona, a raportat sâmbătă 1.493 de noi cazuri de coronavirus şi trei decese. Guvernul regional i-a îndemnat pe locuitorii din Barcelona să rămână acasă. Oficialii regionali au cerut, de asemenea, închiderea tuturor discotecilor din Catalonia începând de sâmbătă timp de 15 zile, în timp ce barurile, restaurantele şi cazinourile trebuie să închidă până la miezul nopţii.

Adauga un comentariu