International

Marea Britanie intră în lockdown! Anunțul a fost făcut de premierul Boris Johnson – VIDEO

Publicat: 04 ian. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Marea Britanie intră în lockdown Anunțul a fost făcut de premierul Boris Johnson - VIDEO
Premierul Boris Johnson

Luni, 4 ianuarie, premierul Boris Johnson anunță că Marea Britanie va intra în carantină, din cauza apariției noii mutații a virusului SARS-CoV-2.

Astfel că, de miercuri, 6 ianuarie, vor fi impuse la nivel național o serie de măsuri, menite să limiteze răspândirea noului coronavirus.

„Noua mutație este mult mai contagioasă, deci este posibil să luați acest virus și să îl transmiteți mai departe. În timp ce vorbesc în seara aceasta, spitalele sunt sub o mare presiune, cea mai mare de la începutul pandemiei. A crescut numărul pacienților cu o treime în utlima săptămână. Avem un record de cazuri în Marea Britanie și, din păcate, riscurile sunt ca aceste numere să crească. În mare parte din țară au fost luate deja măsuri drastice, astfel că este clar să facem mai mult pentru a controla această nouă tulpină a virusului, până ce vom începe vaccinarea masivă.”, a declarat premierul Boris Johnson.

Premierul a precizat situațiile în care britanicii pot părăsi locuința, în ciuda măsurii impuse. Aceștia vor putea merge în continuare la locul de muncă, în cazul în care nu există posibilitatea lucrului de acasă.

„Anglia va intra în lockdown pentru a controla această nouă tulpină a virusului, vă rugăm să stați acasă. Puteți părăsi locuința, doar pentru a vă cumpăra lucruri esențiale, să mergeți la muncă, doar dacă nu puteți lucra de acasă, pentru a face mișcare, pentru a merge la medic, pentru a face un test COVID-19 sau pentru alte lucruri legate de casă, care nu pot fi amânate.”, a completat premierul.

Școlile din Marea Britanie se vor închide

Boris Johnson a adăugat că atât școlile primare, cât și școlile gimnaziale, dar și colegiile, vor trece în mediul online. Cu toate acestea, grădinițele vor rămâne deschise pe tot parcursul carantinei.

„Pentru că trebuie să facem tot ceea ce se poate, ca să putem opri această boală, școlile primare, școlile gimnaziale și colegiile trebuie să treacă în mediul online. Cu toate acestea, grădinițele vor rămâne deschise. Nu se poate și nu este corect ca în această vară să se dea examenele ca de obicei. Vom lucra la variante alternative, vom asigura ajutor celor care sunt în școli, pentru a putea învăța în continuare, chiar dacă școlile sunt închise. Vreau să accentuez că nu e vorba că școlile nu sunt nesigure pentru copii. Copiii s-ar putea să nu sufere de pe urma acestui virus, dar se poate ca școlile să fie vectori ai acestei noi tulpini și copiii să ducă virusul acasă.”, a anunțat Boris Johnson.

Guvernul român, luat iarăși prin surprindere

Guvernul din România se pare că doarme din nou. Odată cu intrarea Marii Britanii în lock-down mii de români se vor întoarce acasă. Totuși, se pare că niciunul dintre aleși nu realizează la ce risc epidemiologic suntem supuși.

Acești români care urmează să vină în țară nu sunt testați. Nimeni nu știe dacă sunt infectați cu noul coronavirus. Trebuie menționat faptul că noua tulpină care a apărut în Marea Britanie este una mult mai periculoasă. Se pare că nici de acestă dată membrii Executivului nu pun pe primul loc sănătatea noastră. Măsurilor probabil vor fi luate ca de fiecare dată, prea târziu.

Adauga un comentariu