Actualitate

Mesaj dur al unui medic: „Nu crezi în COVID-19. Atunci hai cu noi în terapie intensivă fără mască și respiră adânc!“

Publicat: 14 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Mesaj dur al unui medic Nu crezi în COVID-19. Atunci hai cu noi în terapie intensivă fără mască și respiră adânc
Simin Aysel Florescu susține că ar trebui ne gândim cum să ne ferim de boală

Mesaj dur al unui medic. Simin Aysel Florescu, de la Spitalul „Victor Babeș” din București, a transmis un mesaj foarte dur celor care susțin teoriile inexistenței virusului și care refuză să poarte masca sanitară. Aceasta continuă ofensiva declanșată pe rețelele de socializare de mai mulți medici, care au reacționat violent la adresa protestatarilor din Piața Victoriei, care au spus că nu există COVID-19 sau că acesta nu este atât de periculos pe cât se lasă de înțeles.

Ea îi pune să își imagineze scenariul în care ar sta fără mască într-o secție de terapie intensivă, alături de pacienți care abia mai respiră.

„Nu crezi în Covid. Ok. Nu crezi că trebuie mască. Ok.

Păi atunci hai cu noi în terapie intensivă, lângă vreo 2 bolnavi din ăștia închipuiți, care se fac că au Covid. Intri fără mască ( că e inutilă, zici, nu?), și stai acolo 10 minute, timp în care respiri profund. Lângă bolnavii care nu au Covid. Aia care stau cu masca de CPAP sau sunt intubați“, spune ironic medicului Simin Aysel Florescu.

Mesaj dur al unui medic: „Ne chemi tu când te apucă!“

Medicul continuă agresiv, avertizându-i pe cei care nu cred în existența virusului că în maximum o săptămână după infectare vor avea nevoie de ajutorul medicilor.

„Ăia care se zbat să tragă aer în plămâni, cu disperarea unui om care se îneacă… Aaa, parcă e altfel decât în piața Victoriei, unde te cațeri pe lăzi și urli aiurea, nu? Așa, respiră aaadââânc, trage aer în piept, dă-l afară…. ….poate mai și tușește careva pe lângă masca de CPAP….

Așaaaaa, acum așteptăm 6-7 zile…

Ne chemi tu când te apucă….cum ce, Covidu ăla care nu există.

Ai curaj? ….că la vorbe sunteți meșteri toți…..doctori sunteți toți….incredibil!”, își închei mesajul Simin Aysel Florescu.

Cristian Oancea, despre protestatari: „Îi aşteptăm cu lumânări!“

Un alt medic ce a reacționat dur la adresa protestatarilor din Piața Victoriei, şeful Spitaluilui Victor Babeş din Timişoara, dr. Cristian Oancea, a spus că îi aşteaptă pe pacienţi cu lumânări.

”Va fi din rău în mai rău. Cam 70% sunt adepţii teoriei conspiraţiei. Nu avem cu cine să luptăm. Suntem dezarmaţi. Toată munca noastră s-a dus pe apa sâmbetei. Pacienţii au refuzat tratamentul pe baza faptului că nu facem experimente pe ei. Nu mai avem arme. Nu te poţi lupta cu prostia, cu ignoranţă şi cu consporatia, cu indolenta, cu nesimţirea, cu iresponsabilitatea. Nu ai ce să-i mai faci. Îi aşteptăm în spitale, unde avem şi lumânări. Ei cred că se fac bine de la natură. Avem pacienţi relativ tineri, între 50 şi 70 de ani”, a adăugat pentru opiniatimisoarei.ro medicul Cristian Oancea.

Raed Arafat, despre protestatari: Îi aşteptăm la spital

O altă declaraţie şocantă îi aparţie lui Raed Arafat care a afirmat, într-o declaraţie oferită la Antena 3, că este imposibil ca să nu existe infectaţi la protestele care au avut loc în cursul serii de duminică, 12 iulie în Piaţa Victoriei. Acestuia i-a fost atrasă atenţia asupra faptului că declaraţia este una cinică, dar şeful DSU, secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne a explicat că şi-o asuma:

”Ii aşteptam la spital pe protestatari Dacă te duci la mitinguri fără măşti, nu există să nu se infecteze câteva persoane. Mai ales că sunt unii care au plecat din spitale şi din izolare. Este declaraţie cinică, dar asta e realitatea. Dacă nu respecţi regulile de protecţie, ajungi să te îmbolnăveşti. Eu niciodată nu am lucrat pentru imaginea mea, la acest moment, datoria îmi spune că trebuie să asigurăm toate măsurile de siguranţă publică şi să protejăm pe cei de lângă noi. Această categorie este în risc, sunt printre ei şi oameni în vârstă, care au comorbilitati. Când avem astfel de manifestări în mijlocul situaţiei, când sfidezi o chestie dovedită ştiinţific…” a conchis Raed Arafat.

Adauga un comentariu