Sport

Mesajul selecționerului Mirel Rădoi înaintea meciului Islanda-România, primul baraj pentru EURO 2020

Publicat: 07 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Mesajul selecționerului Mirel Rădoi înaintea meciului Islanda-România primul baraj pentru EURO 2020
Mirel Rădoi

Mirel Rădoi, selecționerul echipei naționale de fotbal a României, a transmis, marți, prin intermediul site-ului oficial al FRF, un mesaj suporterilor primei reprezentative.

Cel care a condus echipa către o victorie neașteptată și atât de aplaudată cu Austria, scor 3-2, e convins că România se poate califica la EURO 2020, care se va desfășura vara viitoare, inclusiv la București.

„Știm că în aceste timpuri e foarte greu pentru voi, suporterii echipei naționale de fotbal a României, să fiți alături de noi pe stadioane. Dar la fel de bine știm că sunteți milioane în fața televizoarelor, sunteți aproape de noi și vreți să ne calificăm împreună. Luptăm împreună! Hai România!”, le-a transmis selecționerul suporterilor primei reprezentative, citat de Agerpres.

Jucătorii primei reprezentative s-au pregătit până astăzi în cantonamentul de la Centrul de Fotbal Mogoșoaia, iar în această după-amiază este programată plecarea spre Reykjavik.
Echipa națională a României întâlnește la 8 octombrie, de la ora 21:45, la Reykjavik, selecționata Islandei, în semifinala play-off-ului pentru EURO 2020. În cazul unui succes în Islanda, reprezentativa României va disputa pe 12 noiembrie, tot în deplasare, finala play-off-ului EURO, cu câștigătoarea meciului Bulgaria-Ungaria.

Islanda – România se joacă pe un stadion pe care celebra trupă rock Guns N’ Roses a adus 25.000 de spectatori!

Inaugurat pe 17 iunie 1959 și renovat de trei ori, în 1970, 1997 și 2007, Laugardarsvollur, arena pe care se joacă joi, la Rejkjavik, meciul Islanda – România, semifinala barajului pentru Euro, are o capacitate de 9.800 de locuri.
Construcția terenului de joc a început în 1949 și a durat până în 1952. Autoritățile locale au impus ca arena să beneficieze de pistă de atletism, iar în complex să se regăsească și o piscină acoperită cu dimensiuni olimpice. Inițial, Laugardarsvollur a avut o singură tribună de 4.000 de locuri, iar întâiul meci s-a desfășurat în 1957, Islanda – Norvegia.
Bijuteria de aproape 10.000 de locuri găzduiește, de regulă, meciurile tuturor naționalelor de fotbal ale Islandei, dar devine, în dese rânduri, și locul în care concertează mari artiști ai lumii.

25.000 de spectatori la un concert Guns N’Roses, în 2018, pe arena care găzduiește Islanda – România

Pe 24 iulie 2018, celebra trupă rock Guns N’Roses concerta pe Laugardarsvollur în fața a 25.000 de spectatori, iar biletele se vânduseră cu cel puțin șase luni înainte. La acea dată, trupa formată în 1985, în Los Angeles, stabilea un record de asistență pentru Islanda, cel mai mare concert desfășurat în țara cu peste 350.000 de locuitori.
Inițial, Islanda – România era programat să se joace cu cel mult 1.500 de spectatori în tribune, însă în urmă cu două zile autoritățile au decis ca încleștarea din semifinalele barajului pentru Euro să aibă loc cu porțile închise.
Totuși, există voci care susțin că azi sau mâine ar putea avea loc o nouă modificare în privința deciziei de a se juca fără spectatori.

Adauga un comentariu