Actualitate

Mihai Tudose, despre vizita lui Florin Cîțu la Bruxelles: „Copilul durerii va ieși pe datorie din bucluc!“

Publicat: 09 feb. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Mihai Tudose despre vizita lui Florin Cîțu la Bruxelles Copilul durerii va ieși pe datorie din bucluc
Fostul prim-ministru al României Mihai Tudose

Europarlamentarul PSD, Mihai Tudose, vorbește marți, 9 februarie, despre vizita premierului Florin Cîțu la Bruxelles. Mihai Tudose este de părere că Florin Cîțu merge să negocieze la Bruxelles un deficit bugetar cât mai mare, lucru care va îndatora România și mai tare.

„Copilul durerii pleacă la Bruxelles. O veste bună și una rea: cea bună e că Florin Cîțu lasă România în pace două zile, cât va sta pe la Bruxelles; partea proastă e că se va întoarce. De ce se duce copilul durerii în vizită, când țara e fără buget și fără planul de relansare necesar pentru a accesa banii UE? Asta va fi prima întrebare din partea Comisiei Europene: – Ți-ai făcut temele, Florinel?

Nu le-a făcut și nici nu le poate face. Pentru că-l încurcă greaua moștenire. Aia lăsată de ministrul de Finanțe F. Cîțu, premierului F. Cîțu. Despre responsabilitatea lui Ludovic Orban nu pot zice nimic, pentru că (încă) președintele PNL joacă în “Omul invizibil”, de când “s-a ales” la Cameră. Dar cum iese premierul Cîțu din bucluc? Pe datorie, cum altfel! Și dacă nici asta nu mai merge, nu-i nimic! Are soluția pregătită: vinde din casă! Niște companii, ceva acțiuni, un port pe la Constanța. Asta e miza vizitei lui: să obțină / negocieze permisiunea pentru un deficit bugetar cât mai mare“, a precizat Mihai Tudose.

Mihai Tudose: „Marea problemă e că Florin Cîțu se întoarce!“

Liderul social democrat a adăugat că deficutul bugetar va fi de peste 7%, iar asta demostrează că în România guvernul este incapabil să facă un buget coerent.

„Ne-a pregătit deja psihologic pentru o țintă asumată de 7-7,1%. Ceea ce înseamnă că după virgulă ne putem aștepta la orice… Ce va ieși din jongleriile lui Cîțu cu deficitul cash (cel bazat pe plățile efective) și deficitul ESA (care cuprinde și plățile angajate), Domnul cu mila! Și România cu rușinea de a fi incapabilă să-și facă un buget și cu o impotență “spectaculoasă” de a prezenta un plan coerent pentru banii europeni… Repet, că se duce Cîțu la Bruxelles nu e cea mai mare problemă! Problema mare e că se întoarce”, a precizat Mihai Tudose, pe pagina sa de Facebook.

Gabriela Firea: „Minciuna a ajuns să fie forma de manifestare a guvernării PNL!“

Și Gabriela Firea, prim-vicepreședintele PSD, a scris pe pagina ei de Facebook că actual guvernare nu știe să gestioneze bugetul României și că nu există nicio categorie socială care să fi scăpat nețepuită de pe urma guvernării PNL-iste.

„Dacă nu știu si nu pot, să plece de la guvernare! Și-așa s-au cocoțat la putere prin minciună, de pe locurile 2 și 3. Fraudă morală! Au manipulat cetățenii că le va merge bine iar acum dau din umeri că nu au soluții nici pentru salariați, nici pentru copii, nici pentru antreprenori, nici pentru pensionari!“, a precizat Gabriela Firea.

Premierul Florin Cîțu pleacă la Bruxelles

Prim-ministrul Florin Cîțu merge săptămâna aceasta la Bruxelles pentru o serie de întrevederi cu înălți oficiali europeni pe 11 și 12 februarie. Programul vizitei include întrevederi cu principalii lideri europeni, între care președinții Consiliului European, Charles Michel, Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și al Parlamentului European, David Sassoli, precum și cu vicepreședinții executivi ai Comisiei Europene Frans Timmermans, Margrethe Vestager și Valdis Dombrovskis.

De asemenea, prim-ministrul are programate întâlniri oficiale cu comisarul european pentru transport, Adina Vălean, și cu secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană.

Agenda vizitei include și întrevederi cu reprezentanți ai grupurilor politice din cadrul Parlamentului European: liderul Grupului PPE, Manfred Weber, secretarul general al PPE, Antonio López-Istúriz White, liderul Grupului RENEW, Dacian Cioloș și liderul Grupului S&D, Iratxe García Pérez.

 

Adauga un comentariu